220
| REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Pfizer: Η τρίτη δόση αποκαθιστά τα μειωμένα επίπεδα ανοσίας

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 18:45
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Pfizer: Η τρίτη δόση αποκαθιστά τα μειωμένα επίπεδα ανοσίας

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 18:45

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της Covid-19 φθίνει όσο περνάει ο καιρός, προσθέτοντας, όμως, ότι η ενισχυτική δόση είναι ασφαλής και επαρκής στην αντιμετώπιση του ιού και των νέων παραλλαγών του.

Η εταιρεία θα παρουσιάσει λεπτομερώς τα εν λόγω στοιχεία την Παρασκευή, σε συνάντηση με εξωτερικούς συμβούλους του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Το πάνελ των ειδικών αναμένεται να προβεί σε συστάσεις σχετικά με το αν θα πρέπει περισσότεροι Αμερικανοί να λάβουν ενισχυτικές δόσεις.

«Τα δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο (που προέρχονται) από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ δείχνουν ότι τα επίπεδα των επαναμολύνσεων αυξάνονται ταχύτερα σε άτομα που εμβολιάστηκαν νωρίτερα», ανέφερε η Pfizer στην παρουσίασή της, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του FDA. Ο φαρμακευτικός κολοσσός συνεργάζεται με τη γερμανική BioNTech για την παραγωγή των δόσεων.

Η πτώση των επιπέδων αποτελεσματικότητας «οφείλεται κυρίως στη μείωση των ανοσολογικών αποκρίσεων από το εμβόλιο, με την πάροδο του χρόνου» και όχι τόσο στη μετάλλαξη Δέλτα, αναφέρουν επιστήμονες της Pfizer.

Σύμφωνα με την ατζέντα της συνάντησης με τον FDA, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, εκτός από την παρουσίαση της Pfizer, στη συνάντηση της Παρασκευής θα γίνουν παρουσιάσεις και από τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC), ειδικούς του FDA καθώς και ερευνητές από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...