386
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη | SKAI TV

Πέτσας: Πρώτα ο εκλογικός νόμος, μετά οι ανακοινώσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2020, 12:52
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη
|SKAI TV

Πέτσας: Πρώτα ο εκλογικός νόμος, μετά οι ανακοινώσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2020, 12:52

Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού το αμέσως επόμενο διάστημα ανέπτυξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη συμφωνία για τον EastMed.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι βασικός στόχος του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ είναι να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα «είναι ο πιο σταθερός και ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή μας».

Στόχος είναι επίσης να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα βγαίνει πιο ισχυρή από μια δεκαετή κρίση, έχοντας κάνει σοβαρές μεταρρυθμίσεις και «προσδοκά να προσελκύσει επενδύσεις». Τρίτον στόχος είναι η εγκαθίδρυση οποιασδήποτε δυνατής συνεργασίας σε ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει μείνει πίσω «όπως την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση».

Σε ερώτηση για τα οφέλη της Ελλάδας από την στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που «η αμερικανική στάση έχει φύγει λίγο από το επίπεδο ισορροπίας που προσπαθούσε να διατηρήσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και έχει γύρει σαφέστατα προς τις ελληνικές θέσεις, χαρακτηρίζοντας το τελευταίο μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης ως μια προκλητική ενέργεια».

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς χωριστά για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ. Πιθανότατα, όπως είπε ο κ. Πέτσας, οι συναντήσεις με τους αρχηγούς να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.

Σχετικά με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Στέλιος Πέτσας είπε μόνο ότι το όνομα θα ανακοινωθεί αφού κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος περί τα τέλη Ιανουαρίου, «αρχές Φλεβάρη το αργότερο».

Στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση προσβάλει με την στάση της τον νυν πρόεδρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

«Η ονοματολογία θα πρόσβαλε τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν η θητεία του όλοι ξέρουμε πότε λήγει. Επομένως ένας Πρόεδρος που θα έβλεπε συνέχεια να φιγουράρουν ονόματα γύρω – γύρω, θα ήταν βαθύτατα προσβεβλημένος πιστεύω και αποδυναμωμένος», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Για την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι αποτέλεσμα «προσπαθειών ελληνικών κυβερνήσεων διαδοχικών και αυτό είναι σημαντικό».

Η κατασκευή του αγωγού θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας, θα φέρει οικονομικά αλλά και γεωστρατηγικά οφέλη για την Ελλάδα, καθώς οι συνεργαζόμενες χώρες (Κύπρος και Ισραήλ) «έδειξαν τα αντανακλαστικά τους, απέναντι στην προκλητικότητα μιας άλλης χώρας, φροντίζοντας να επιταχύνουν τη διαδικασία που είχε καλλιεργηθεί εδώ και χρόνια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...