390
Eπόμενο στοίχημα, το άνοιγμα της εστίασης στις 25 Μαΐου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος | ΙΝΤΙΜΕnews

Πέτσας: Πάμε καλά – παρά την άρση του lockdown, δεν επιβαρύνθηκαν οι επιδημιολογικοί δείκτες

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 13:01
Eπόμενο στοίχημα, το άνοιγμα της εστίασης στις 25 Μαΐου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πέτσας: Πάμε καλά – παρά την άρση του lockdown, δεν επιβαρύνθηκαν οι επιδημιολογικοί δείκτες

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 13:01

Θετική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη γενική εικόνα από παραλίες και εκκλησίες που άνοιξαν για το κοινό το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, η κινητικότητα του πληθυσμού κατά τη σταδιακή άρση των περιορισμών ενισχύθηκε σημαντικά τον Μάιο (κατά 33%), χωρίς ωστόσο να επιβαρυνθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

«Τις τελευταίες ημέρες έγιναν σημαντικά βήματα στον δρόμο για τη νέα κανονικότητα. Το Σάββατο άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες και από την Κυριακή επαναλειτουργούν οι εκκλησίες μας με την παρουσία πιστών. Η γενική εικόνα και στις δύο περιπτώσεις είναι θετική.

»Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνέχισαν να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και οι κατά περίπτωση αρμόδιοι φρόντισαν για την εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων.

»Σήμερα, δύο εβδομάδες μετά το πρώτο βήμα άρσης του lockdown, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, η κινητικότητα του πληθυσμού ενισχύθηκε σημαντικά, χωρίς όμως να επιδεινωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες. Όλα τα βασικά στοιχεία, από τα θετικά κρούσματα, μέχρι δυστυχώς τα θύματα, έχουν ως μέσοι όροι παραμείνει σταθερά», ανέφερε στο μπρίφινγκ της Δευτέρας ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Το ίδιο διάστημα», πρόσθεσε, «οι νοσηλείες σε ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες. Παράλληλα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των διενεργούμενων τεστ».

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ο κ. Πέτσας, οι πρώτες δύο εβδομάδες σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων έχουν στεφθεί με επιτυχία όσον αφορά το υγειονομικό σκέλος και πλέον επόμενο στοίχημα είναι το άνοιγμα της εστίασης στις 25 Μαΐου.

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

Live | Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Geplaatst door Ελληνική Κυβέρνηση op Maandag 18 mei 2020

Οσον αφορά την επανεκκίνηση του τουρισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι φέτος «ξεκινάμε από το μηδέν» και ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία.

Σήμερα, τόνισε, έγινε ένα ακόμη βήμα για την επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας:

«Οπως προβλέπεται από το αρχικό σχέδιο επιτρέπονται πλέον οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς και οι μετακινήσεις από και προς την Κρήτη και την Εύβοια», ενώ όπως σημείωσε, «η μετακίνηση προς τα νησιά θα επιτραπεί από τις 25 Μαΐου εφόσον διατηρηθεί η καλή επιδημιολογική εικόνα».

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις εξωτερικού, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε πέντε οδηγίες που προβλέπουν παρατάσεις στην αναστολή πτήσεων μεταφοράς επιβατών, ενώ παράλληλα, παρατείνεται και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη ευρωπαίων πολιτών.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επιστροφή στις τάξεις από σήμερα των μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου, καθώς και των Γυμνασίων, «με αυστηρούς κανόνες λειτουργίας» και έκανε αναφορά στα ειδικά μέτρα που έχουν ληφθεί.

Αναφορά έκανε, τέλος, στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχολείο του Παγκρατίου και στις ευχαριστίες του προς εκπαιδευτικούς και μαθητές για τον τρόπο με τον οποίο «αγκάλιασαν την τηλεκπαίδευση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...