217
|

Πέτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών»

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 22:58

Πέτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών»

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 22:58

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων»

Ωστόσο, πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, τόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, όσο και μετά, αποτέλεσε το άρθρο 31, για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το οποίο ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ. Κατά του άρθρου 31 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ενώ Παρών δήλωσαν Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και με τον τρόπο αυτό είπε «όχι» στην αύξηση της απασχόλησης, ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή.

«Και όμως δεν είναι fake news!», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, για να προσθέσει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών! Δηλαδή, είπε όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων!

» Είπε όχι στην αύξηση της απασχόλησης! Είπε όχι στη μείωση της ανεργίας!»

» Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».

Κατά τη συζήτηση κυβέρνηση και αντιπολίτευση ήλθαν σε αντιπαράθεση με αφορμή τη διάταξη για την μείωση των εργοδοτικών και εργατικών ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεις που αφορούν την κοινωνική πρόνοια αλλά και εκείνες για την διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...