294
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε τις δηλώσεις σε εγκαίνια καταστήματος | AlphaTV

Πετρούνιας για #MeToo στον αθλητισμό: Δεν είμαι σίγουρος αν έχουν υπάρξει τέτοια περιστατικά

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 15:02
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε τις δηλώσεις σε εγκαίνια καταστήματος
|AlphaTV

Πετρούνιας για #MeToo στον αθλητισμό: Δεν είμαι σίγουρος αν έχουν υπάρξει τέτοια περιστατικά

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 15:02

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι συνηθισμένος να γίνεται το πρώτο θέμα «συζήτησης» στο ελληνικό Twitter, λόγω των πολλών και μεγάλων επιτυχιών του στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. Ομως, αυτή τη φορά, ο λόγος ήταν αναπάντεχος: μία ατυχής δήλωσή του, απαντώντας σε ερώτηση για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στους δημοσιογράφους σε εγκαίνια καταστήματος ωρολογοποιίας, ο πρωταθλητής στους κρίκους έκανε λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά», τα οποία μάλιστα αμφισβήτησε. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν έχει δει «κάτι» ο ίδιος, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι μόνο αν ήταν μάρτυρας τέτοιου περιστατικού, αυτό θα είχε πράγματι συμβεί, ενώ χαρακτήρισε την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης από αθλήτριες και αθλητές ως «παράπονο», το οποίο μάλιστα δεν έχει δει να κάνει κάποιος αθλητής «που έχει καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του»…

Η δήλωση του κ. Πετρούνια, όπως μεταδόθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής «Happy Day» στον Alpha, ήταν η εξής:

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν -γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι- μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Ομως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει “τα φώτα πάνω του” ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του, να έχει κάποιο τέτοιου είδους “παράπονο”. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό».

Οπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωσή του συγκέντρωσε πλήθος αρνητικών σχολίων στο ελληνικό Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να του επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι η θύελλα του ελληνικού #MeToo στην ουσία ξεκίνησε από τις αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου.

Ηταν τόσες οι αντιδράσεις που ο κ. Πετρούνιας χρειάστηκε να επανέλθει με μια διευκρινιστική δήλωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...