335
| INTIMEnews

Πέτρος Κόκκαλης: Mαθητευόμενος μάγος ο Κασσελάκης, χωρίς πολιτική επάρκεια

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2023, 09:32
|INTIMEnews

Πέτρος Κόκκαλης: Mαθητευόμενος μάγος ο Κασσελάκης, χωρίς πολιτική επάρκεια

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2023, 09:32

Μόλις λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή, αλλά και για τα σχέδιά του αναφορικά με τον νέο «πράσινο» πολιτικό φορέα (εδώ) που έχει στα σκαριά.

Στις δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας στο κανάλι του Φαλήρου, ο κ. Κόκκαλης αποκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη,«μαθητευόμενο μάγο» που αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση στην Κουμουνδούρου, αμφισβήτησε ανοικτά την πολιτική του επάρκεια, ενώ αναφερόμενος στον απελθόντα πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, εκτίμησε πως καλό θα ήταν να είναι παρών στη δύσκολη αυτή περίοδο συνολικά για την Αριστερά.

Ως μαθητευόμενος μάγος, ο Στέφανος Κασσελάκης «αντιμετωπίζει μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να διαχειριστεί», σχολίασε χαρακτηριστικά για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κόκκαλης και στο ερώτημα αν το κόμμα θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει ξανά, απάντησε λέγοντας:

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στην πολιτική επάρκεια του νέου αρχηγού και στο πολιτικό κριτήριο με το οποίο πορεύεται η πολιτική ομάδα».

Οσο για τα ελατήρια της απόφασής του να φύγει από τον ΣΥΡΖΑ, ο Πέτρος Κόκκαλης εξήγησε ότι την έλαβε βλέποντας «τον τρόπο που θέλει ο πρόεδρος να λειτουργήσει το κόμμα, κάτι που δεν με εκφράζει καθόλου». «Σέβομαι την απόφαση των μελών, αλλά πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις και του κάθε πολιτικού», παρατήρησε με νόημα, απαντώντας στο βασικό επιχείρημα του Στέφανου Κασσελάκη και του περιβάλλοντός του ότι είναι εκλεγμένος πρόεδρος από τη βάση και πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό από όλους.

Σε ερώτηση για τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι είναι«πολύ προβληματισμένος και καθόλου χαρούμενος με όσα γίνονται», για να υπογραμμίσει πως «είναι μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης αριστεράς και καλό είναι να είναι παρών».

Για τα δικά του σχέδια, τέλος, ο Πέτρος Κόκκαλης σημείωσε πως «ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί ο χώρος που παλιά λέγαμε οικολογία και σήμερα κλιματική δράση και μέσα στις ευρωεκλογές θα έχουμε εξελίξεις για αυτόν τον χώρο». «Θα ήθελα να είμαι υποψήφιος και επιθυμώ το σχήμα να εδραιωθεί και στις τοπικές εκλογές», ήταν ο πρώτος στόχος που έθεσε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...