325
Ο Πέτρος Φιλιππίδης τον περασμένο Ιούλιο, κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές Τριπόλεως | Giannis Karamanis / SOOC

Πέτρος Φιλιππίδης, η απολογία: Ο προφυλακισθείς για βιασμό ηθοποιός δηλώνει θύμα εμμονικών γυναικών

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2021, 12:16
Ο Πέτρος Φιλιππίδης τον περασμένο Ιούλιο, κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές Τριπόλεως
| Giannis Karamanis / SOOC

Πέτρος Φιλιππίδης, η απολογία: Ο προφυλακισθείς για βιασμό ηθοποιός δηλώνει θύμα εμμονικών γυναικών

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2021, 12:16

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η απολογία του προφυλακισθέντος για έναν βιασμό και τρεις απόπειρες, Πέτρου Φιλιππίδη, με τον ηθοποιό να επιχειρεί να αντιστρέψει τους ρόλους και να εμφανιστεί ο ίδιος ως «θύμα» των γυναικών που τον οδήγησαν με τις καταγγελίες τους ενώπιον της Δικαιοσύνης και μέχρι τη δίκη του, πίσω από τα κάγκελα των φυλακών Τριπόλεως.

Για την πρώτη περίπτωση, που αφορά την κατηγορία του βιασμού, ο Φιλιππίδης περιγράφει ως «εμμονική, σχεδόν αρρωστημένη τη συμπεριφοράς της καταγγέλλουσας», η οποία, όπως λέει, τυγχάνει να είναι και κόρη φίλης του, ηθοποιού (κατά δήλωσή του συνεργάστηκαν από το 2004 έως το 2010 σε δύο παραστάσεις).

Μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι χάρη σε δική του παρέμβαση η καταγγέλλουσα έγινε δεκτή σε δραματική σχολή και ότι έκτοτε του τηλεφωνούσε «συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών» με την οικογένειά του.

Οσον αφορά τη δεύτερη καταγγέλλουσα για την απόπειρα βιασμού (το 2014), ο προσωρινά κρατούμενος ηθοποιός υποστηρίζει ότι είχε συναινετικές ερωτικές συνευρέσεις μαζί της. «Με εντυπωσίασε η αυτοπεποίθηση, ο δυναμισμός και η πρωτοβουλία της. Σπάνια είχα συναντήσει αυτά τα χαρακτηριστικά τόσο έντονα σε μία γυναίκα», περιγράφει, επιχειρώντας να εμφανίσει την καταγγέλλουσα ως «υπεύθυνη» για τη σεξουαλική σχέση που διατηρούσαν. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, όλα άλλαξαν όταν δεν εξασφάλισε τον ρόλο που επιθυμούσε να πάρει στο θέατρο ή/και την τηλεόραση.

Ομοίως και για την τρίτη καταγγέλλουσα (και το περιστατικό στο αυτοκίνητό του), υποστηρίζει ότι ήταν εκείνη που του ρίχτηκε και ότι μοναδικός στόχος της είναι να τον πλήξει ως επαγγελματία και ως άνθρωπο. Στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, επικαλείται μάλιστα στοιχεία που κατά τον ίδιο αποδεικνύουν το κατασκευασμένο των καταγγελιών της.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Σεπτεμβρίου, η αίτηση που είχε καταθέσει ο Πέτρος Φιλιππίδης, για αποφυλάκιση και αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, απερρίφθη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με το σκεπτικό ότι μπορεί να διαπράξει αντίστοιχα αδικήματα.

Το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού, παραμένοντας ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως άλλωστε είχαν κρίνει εισαγγελέας και ανακρίτρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...