252
| REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo

Πέθανε στα 96 χρόνια της η εμβληματική ηθοποιός Αντζελα Λάνσμπερι

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2022, 07:15
|REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo

Πέθανε στα 96 χρόνια της η εμβληματική ηθοποιός Αντζελα Λάνσμπερι

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2022, 07:15

Eφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η ηθοποιός Αντζελα Λάνσμπερι, η οποία έγινε διάσημη από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Η συγγραφέας ντετέκτιβ» (Murder, She Wrote).

Η αγγλίδα ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή στον ύπνο της, στο σπίτι της στο Λος Αντζελες, μόλις πέντε ημέρες πριν από τα 97α γενέθλιά της, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

Στην τηλεοπτική σειρά που εκτόξευσε τη φήμη της, η Αντζελα Λάνσμπερι υποδυόταν μια συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων που ερευνούσε μυστηριώδεις υποθέσεις στον ελεύθερο χρόνο της. Χάρη σε αυτήν, κέρδισε τέσσερις από τις συνολικά έξι Χρυσές Σφαίρες που κατέκτησε στην καριέρα της.

Ωστόσο, η ντέιμ Αντζελα Λάνσμπερι δεν ήταν μόνο η τηλεοπτική Τζέσικα Φλέτσερ του «Murder, She Wrote». Τουναντίον. Πολύ πριν αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό υπήρξε μια επική φιγούρα τόσο για τον κινηματογράφο όσο και το θέατρο, σε μια καριέρα που διήρκησε τρία τέταρτα ενός αιώνα.

Ηταν ένα απίστευτο υποκριτικό ταλέντο που έκλεβε τη σκηνή και που, όπως το έθεσε ο Guardian, μας συνέδεε με την εποχή του Νόελ Κάουαρντ και της Τζούντι Γκάρλαντ.

Γεννημένη στο Λονδίνο το 1925, η Λάνσμπερι ξεκίνησε στο σινεμά το 1944 με το «Gaslight» και μετρούσε ήδη δύο υποψηφιότητες για Οσκαρ στα 21 χρόνια της. Τελικά, ύστερα από 60 ταινίες σε διάρκεια επτά δεκαετιών, τιμήθηκε με Οσκαρ το 2014 για το σύνολο της προσφοράς της στην Εβδομη Τέχνη.

Ο σύζυγός της, ο ηθοποιός και παραγωγός Πίτερ Σο, είχε φύγει από τη ζωή το 2003.

Η κηδεία της ηθοποιού θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, αλλά η ημερομηνία της δεν ανακοινώθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...