340
O Meat Loaf το 2013, σε συναυλία του στη Γερμανία | EPA/FERDY DAMMAN

Πέθανε στα 74 του ο Meat Loaf

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 10:42
O Meat Loaf το 2013, σε συναυλία του στη Γερμανία
|EPA/FERDY DAMMAN

Πέθανε στα 74 του ο Meat Loaf

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 10:42

Την τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη ο Meat Loaf, ένας από τους πιο δημοφιλείς αμερικανούς ρόκερ, σε ηλικία 74 ετών.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Μάικλ Λι Αντέι, αλλά ο κόσμος τον αγάπησε ως Meat Loaf. Με αυτό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο έγραψε και ερμήνευσε τραγούδια που πούλησαν περισσότερα από 100 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως –το «Bat Out of Hell» του 1977 είναι ένα από τα 10 πιο εμπορικά άλμπουμ όλων των εποχών–, βραβεύτηκε με Grammy, ενώ παράλληλα έκανε και αξιοπρόσεκτη καριέρα ηθοποιού στο σινεμά.

Συνολικά ο Meat Loaf έπαιξε σε 65 ταινίες, με πιο γνωστές το «Fight Club», το «Focus», το «Rocky Horror Picture Show» και το «Wayne’s World».

O Meat Loaf σε μια χαρακτηριστική σκηνή του «Fight Club» (1999) του Ντέιβιντ Φίντσερ (Fox 2000 Pictures)

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο επί χρόνια ατζέντης του, ο Μάικλ Γκριν, ο οποίος δήλωσε ότι ο τραγουδιστής και ηθοποιός πέθανε έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Ντέμπορα, για να συμπληρώσει πως και οι κόρες του, Περλ και Αμάντα, πέρασαν χρόνο με τον πολυαγαπημένο τους πατέρα, πριν εκείνος φύγει από τη ζωή.

 

«Γνωρίζουμε πόσο πολλά σήμαινε για πολλούς από εσάς και εκτιμούμε βαθιά όλη την αγάπη και την υποστήριξη, καθώς διανύουμε αυτό το διάστημα πένθους και θλίψης, χάνοντας έναν τόσο εμπνευσμένο καλλιτέχνη και όμορφο άντρα», σημείωσε στη σύντομη δήλωσή της η οικογένειά του τραγουδιστή.

O Meat Loaf ήταν από τους πολύ λίγους αμερικανούς τραγουδιστές πρώτης γραμμής, που υποστήριζε ενεργά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, όπως έκανε στη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2012, όταν είχε καλέσει τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τον Μιτ Ρόμνεϊ και όχι τον Μπαράκ Ομπάμα, που έμελλε να κερδίσει τις εκλογές αυτές.

Είχε αντιμετωπίσει μερικά προβλήματα υγείας, κυρίως στις φωνητικές χορδές. Το 2015, ο μουσικός είχε ξαναρχίσει τις συναυλίες, έπειτα από διακοπή δύο ετών, βάζοντας τέλος σε φήμες για μουσική συνταξιοδότησή του.

Το 2016 είχε αισθανθεί αδιαθεσία επί σκηνής στον Καναδά, ενώ το 2013 είχε λιποθυμήσει επί σκηνής στο Λονδίνο και το 2011 στο Πίτσμπουργκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...