763
Η Κίρστι Αλεϊ σε μια από τις πάντα εντυπωσιακές δημόσιες παρουσίες της, το 2018 | REUTERS/Henry Nicholls/File Photo

Πέθανε στα 71 της η ηθοποιός Κίρστι Αλεϊ

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 09:34
Η Κίρστι Αλεϊ σε μια από τις πάντα εντυπωσιακές δημόσιες παρουσίες της, το 2018
|REUTERS/Henry Nicholls/File Photo

Πέθανε στα 71 της η ηθοποιός Κίρστι Αλεϊ

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 09:34

Ηταν μια σταρ της αμερικανικής τηλεόρασης, η οποία εκεί στη δεκαετία του ’80 σαγήνευσε και το ελληνικό κοινό, μέσα από τη δραματική πολεμική σειρά «Βόρειοι και Νότιοι», μια ηθοποιός που υπηρέτησε τη μικρή οθόνη και προσπάθησε να χαράξει και μια αξιοπρόσεκτη πορεία στη μεγάλη: η Κίρστι Αλεϊ, η πρωταγωνίστρια των δημοφιλών τηλεοπτικών σίριαλ «Cheers» και «Veronica’s Closet», αλλά και της εμπορικής κινηματογραφικής επιτυχίας «Look Who’s Talking», έφυγε από τη ζωή, στα 71 της χρόνια.

H Κίρστι Αλεϊ ως Βιρτζίλια Χάζαρντ με τον επίσης πρόωρα χαμένο Πάτρικ Σουέιζι, τον Ορι Μέιν στη σειρά «Βόρειοι και Νότιοι» (Warner Bros. Television)
H Αλεϊ με τον Τεντ Ντάνσον στο «Cheers» (NBC)

Ο θάνατος της Κίρστι Αλεϊ επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τα παιδιά της και τον ατζέντη της.

Η Αλεϊ είχε διαγνωστεί με καρκίνο και νοσηλευόταν στο φημισμένο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Moffitt στη Φλόριντα.

«Σε όλους τους φίλους μας, σε όλον τον κόσμο… Με λύπη μας σας ανακοινώνουμε ότι η απίστευτη, δυνατή και αγαπημένη μητέρα απεβίωσε ύστερα από μάχη με τον καρκίνο, ο οποίος μόλις πρόσφατα εντοπίστηκε», ανέφερε η ανακοίνωση των δύο παιδιών της που αναρτήθηκε στα social media.

«Είχε στο πλευρό της την οικογένειά της και πολέμησε με μεγάλη δύναμη, αφήνοντάς μας με τη βεβαιότητα μιας ατελείωτης χαράς για τη ζωή και όποιας περιπέτειας την περιμένει στο εξής. Οσο εμβληματική είχε υπάρξει στην οθόνη, περισσότερο απίστευτη υπήρξε ως μητέρα και γιαγιά», συνέχισαν ο Γουίλιαμ «Τρου» Στίβενσον και η Λίλι Πράις Στίβενσον.

Το εντυπωσιακό με την Αλεϊ ήταν πως για τα δεδομένα της βιομηχανίας του θεάματος ήταν ήδη «μεγάλη», όταν έγινε κάπως γνωστή. Το 1985, στα 34 της έπαιξε έναν δεύτερο αλλά χαρακτηριστικό ρόλο στην επική σειρά του ABC «Βόρειοι και Νότιοι» με θέμα τον αμερικανικό εμφύλιο. Στο σινεμά είχε απλώς περάσει από το «Star Trek II: The Wrath of Khan» (1982). Οταν λοιπόν, το 1987, οι παραγωγοί του NBC χρειάστηκε να αντικαταστήσουν τη Σέλι Λονγκ στο ήδη επιτυχημένο «Cheers», πήραν ένα τεράστιο ρίσκο: επέλεξαν την Αλεϊ για νέο ταίρι του Τεντ Ντάνσον. Και όπως επεσήμανε το Rolling Stone, με τον χειμαρρώδη και macho χαρακτήρα της, η Αλεϊ κατάφερε να γίνει ακόμα πιο αγαπητή από την προκάτοχό της και να τιμηθεί με Emmy.

Αυτό ήταν. Η Αλεϊ είχε γίνει η νέα αγαπημένη του αμερικανικού κοινού, σε βαθμό που να μπορεί να ξαναδοκιμάσει στο σινεμά και να πρωταγωνιστήσει στην εμπορική σειρά τού «Κοίτα Ποιος Μιλάει», πλάι στον Τζον Τραβόλτα και να είναι στο καστ του «Διαλύοντας τον Χάρι», φιλμ του σπουδαίου Γούντι Αλεν.

Ο Τραβόλτα αποχαιρέτησε την Αλεϊ με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram: «Σε αγαπώ, Κίρστι. Ξέρω ότι θα ξανασυναντηθούμε», έγραψε μεταξύ άλλων.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Travolta (@johntravolta)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...