228
H Μαρί Φρέντρικσον σε συναυλία των Roxette στην Κολωνία το 2001 | Reuters/File Photo

Πέθανε στα 61 της η τραγουδίστρια των Roxette Μαρί Φρέντρικσον

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 14:23
H Μαρί Φρέντρικσον σε συναυλία των Roxette στην Κολωνία το 2001
|Reuters/File Photo

Πέθανε στα 61 της η τραγουδίστρια των Roxette Μαρί Φρέντρικσον

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 14:23

Ηταν η φωνή του ρομαντικού «Listen To Your Heart» αλλά και το σάουντρακ του «Pretty Woman» με το «It Must Have Been Love». Ηταν δίπλα στο Περ Γκέσλε όταν ροκάριζε στο «Joyride». Ηταν μια από τις πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Η Σουηδή Μαρί Φρέντρικσον, έφυγε από τη ζωή μόλις στα 61 της χρόνια.

Το 1986 η Φρέντρικσον είχε δημιουργήσει με τον Περ Γκέσλε τους Roxette, ένα από τα πιο επιτυχημένα ντουέτα της ποπ στη δεκαετία που ακολούθησε. Εχουν πουλήσει περισσότερους από 75 εκατ. δίσκους.

H σουηδική εφημερίδα Express ανέφερε πως η Μαρί Φρέντρικσον πέθανε τη Δευτέρα. Ηταν παντρεμένη με τον Μίκαελ Μπόλιος και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, την 26χρονη σήμερα Τζόζεφιν και τον 23χρονο Οσκαρ.

Από το 2002 έδινε μάχη με τον καρκίνο, είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο. Οι γιατροί της είχαν δώσει τότε 25% πιθανότητες να επιβιώσει της θεραπείας. Αντεξε για 17 χρόνια, συνεχίζοντας παράλληλα να δισκογραφεί και να τραγουδάει σε συναυλίες, τουλάχιστον ως το 2016 όταν οι Roxette σταμάτησαν περιοδεία τους εξαιτίας της κατάστασης της υγείας της Μαρί.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες και πιο αγαπημένες καλλιτέχνιδες έφυγε. Η Μαρί Φρέντρικσον πέθανε το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου από επιπλοκές ασθένειας που την ταλαιπωρούσε», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας.

Στο άκουσμα της είδησης ο Περ Γκέσλε ανήρτησε ένα μήνυμα στο Twitter: τα πράγματα δεν θα είναι ξανά τα ίδια.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...