401
Μάρτιν Γκορ, Ντέιβ Γκάχαν και Αντι Φλέτσερ στο Παρίσι το 2014 | REUTERS/Benoit Tessier/File Photo

Πέθανε στα 60 του ο Αντριου Φλέτσερ των Depeche Mode

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 06:45
Μάρτιν Γκορ, Ντέιβ Γκάχαν και Αντι Φλέτσερ στο Παρίσι το 2014
|REUTERS/Benoit Tessier/File Photo

Πέθανε στα 60 του ο Αντριου Φλέτσερ των Depeche Mode

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 06:45

Ο ήχος με τον οποίο χόρεψε μια ολόκληρη γενιά, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 ως και τις μέρες μας, έσβησε. Ο Αντριου Φλέτσερ, ο κιμπορντίστας των Depeche Mode, ενός από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της ηλεκτρονικής μουσικής των τελευταίων 40 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία μόλις 60 ετών.

Την είδηση του θανάτου του ανέφεραν οι Depeche Mode στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και γεμάτοι ανείπωτη θλίψη από την απώλεια του φίλου μας, μέλους της οικογένειάς μας και συντρόφου μας στην μπάντα Αντι “Φλετς” Φλέτσερ.

Ο Φλετς είχε πραγματικά καρδιά από χρυσάφι και ήταν πάντα εκεί όταν τον χρειαζόσουν, για μια κουβέντα, ένα γέλιο ή μια παγωμένη μπίρα.

Οι καρδιές μας είναι με την οικογένεια του και σας ζητούμε να τους έχετε στη σκέψη σας και να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Ο Φλέτσερ άφησε πίσω του τη γυναίκα του Γκρέιν, με την οποία υπήρξε παντρεμένος για περισσότερα από 30 χρόνια, και δύο παιδιά, τη Μέγκαν και τον Τζο.

O Φλέτσερ γεννήθηκε το 1961 στο Νότιγχαμ και μετακόμισε στο Μπέιζελντον, στο Εσεξ, όπου δημιούργησε το γκρουπ Composition Of Sound μαζί με τον Μάρτιν Γκορ και τον Βινς Κλαρκ. Με την καθοριστική ένταξη του τραγουδιστή Ντέιβ Γκάχαν άλλαξαν το όνομα σε Depeche Mode και ως κουαρτέτο ηλεκτροπόπ μουσικής είχαν μια σειρά απίστευτες επιτυχίες στα 80s: «Just Can’t Get Enough», «Shake the Disease», «People Are People» κ.λπ.

Με την αποχώρηση του Βινς Κλαρκ, ο οποίος έφτιαξε πρώτα τους Yazoo και έπειτα τους Erasure, ο Μάρτιν Γκορ έγινε ο τραγουδοποιός και με την προσθήκη του Αλαν Γουάιλντερ, οι Depeche Mode υιοθέτησαν έναν πιο σκοτεινό ήχο, γνωρίζοντας ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές των 90s: «Personal Jesus», «Enjoy the Silence» είναι τραγούδια που σφράγισαν μια ολόκληρη περίοδο στη διεθνή μουσική σκηνή.

Ο Φλέτσερ σε συναυλία των Depeche Mode στη Νιόν της Ελβετίας το 2018 (REUTERS/Denis Balibouse/File Photo)

Oπως σημείωσε ο Guardian, καθώς ο Φλέτσερ δεν έγραφε τραγούδια ούτε τραγουδούσε, θεωρείτο ο μάνατζερ των Depeche Mode, ο άνθρωπος που ασχολείτο με την επιχειρηματική πλευρά του συγκροτήματος, το οποίο κατάφερε να πουλήσει περισσότερους από 100 εκατ. δίσκους σε όλον τον κόσμο. Το 2013 είχε πει σε μια συνέντευξή του ότι ήταν «ο ψηλός τύπος στο πίσω μέρος, χωρίς τον οποίο αυτή η παγκόσμια επιχείρηση που λέγεται Depeche Mode δεν θα λειτουργούσε ποτέ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...