556
O Φρεντ Γουόρντ (αριστερά) με τον Μόργκαν Φρίμαν | Kevin Winter/Getty Images

Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών ο ηθοποιός Φρεντ Γουόρντ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 22:21
O Φρεντ Γουόρντ (αριστερά) με τον Μόργκαν Φρίμαν
|Kevin Winter/Getty Images

Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών ο ηθοποιός Φρεντ Γουόρντ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 22:21

Ο βετεράνος ηθοποιός, Φρεντ Γουόρντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, βυθίζοντας σε θλίψη τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Ο Γουόρντ, έγινε ευρύτερα γνωστός από τους ρόλους του στην «Απόδραση από το Αλκατράζ» (1979), «Κατάλληλοι Ανθρωποι» (The Right Stuff, 1983), «Tremors» (1990) και «Στιγμιότυπα» (Short Cuts, 1993).

Στην ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του ηθοποιού δεν ανέφερε τις συνθήκες ή τα αίτια του θανάτου του. Αρκέστηκε να πει μόνο, ότι επιθυμία του Γουόρντ, ήταν να πραγματοποιηθούν δωρεές στο Κέντρο Χρόνιας Τραυματικής Εγκεφαλοπάθειας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Γεννημένος στο Σαν Ντιέγκο, ο Φρεντ Γουόρντ, αρχικά κατατάχθηκε στην πολεμική αεροπορία. Αργότερα όμως, κατάλαβε ότι ανήκει στον κόσμο της υποκριτικής και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

Η πρώτη του δουλειά, ήρθε μετά από πολύ κόπο και αρκετές αποτυχίες: έκανε την παρθενική του εμφάνιση σε τηλεταινία του Ρομπέρτο ​​Ροσελίνι, το 1974.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Errington (@backyardbirds38)

Το Χόλιγουντ τον έμαθε περισσότερο ως «ληστή τραπεζών», αφού ο ρόλος του δραπέτη, Τζον Ανγκλιν στο «Απόδραση από το Αλκατράζ», ήταν καθοριστικός για την καριέρα του. Οι ρόλοι που ενσάρκωνε ήταν περισσότερο γνωστοί για τη σκληρότητά τους. Ο Γουόρντ, έγινε έτσι ένας από τους πιο αγαπημένους «κακούς» της έβδομης τέχνης, μέσα από τους ρόλους του στο «Southern Comfort» ως δολοφόνος δεκανέας Ρις, ως κτηνίατρος του Βιετνάμ στο «Uncommon Valor» και στο «The Right Stuff» ως ελαττωματικός αστροναύτης Γκας Γκρίσομ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...