202
Ο Σπύρος Γιατράς | .

Πέθανε ο στιχουργός Σπύρος Γιατράς

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 18:15
Ο Σπύρος Γιατράς
|.

Πέθανε ο στιχουργός Σπύρος Γιατράς

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 18:15

Έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός Σπύρος Γιατράς, δημιουργός μεγάλων λαϊκών επιτυχιών του Στράτου Διονυσίου, του Τόλη Βοσκόπουλου, του Γιάννη Πάριου, του Θέμη Αδαμαντίδη και πολλών άλλων καλλιτεχνών. Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο Ηλίας Φιλίππου.

Ο Σπύρος Γιατράς αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση στιχουργού στην ελληνική δισκογραφία. Έχει γράψει μεγάλες επιτυχίες, όπως: «Αν δεν είχα και σένανε» του Γιάννη Πάριου, «Της γυναίκας η καρδιά», «Νομίζεις», «Καλύτερα μαζί σου και τρελός», «Μας υποχρέωσες» του Στράτου Διονυσίου, «Όλα τα ‘δωσα σε σένα» του Δημήτρη Κοντολάζου, «Τηλέφωνο» του Θέμη Αδαμαντίδη, «Επειγόντως» της Δούκισσας, «Ένα σου σημάδι μόνο» του Αντύπα, «Λέγε ό,τι θες», «Άλλοθι», «Δεν πάω πουθενά» του Βασίλη Καρρά, «Ολα σ’ αγαπάνε» του Σταμάτη Γονίδη, και άλλα.

Η οικογένειά του Γιατρά μετανάστευσε για πολλά χρόνια στη Νότια Αφρική. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, σε ηλικία 27 ετών, ήταν πια διπλωματούχος οπτικός, επάγγελμα που εξάσκησε με ιδιαίτερη αγάπη και ζήλο χωρίς διακοπή, θέλοντας να είναι κοντά στον κόσμο.

Τα πρώτα τραγούδια του τα έγραψε σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Πιτσιλαδή. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με άλλους σημαντικούς έλληνες συνθέτες και τραγουδοποιούς (Αντώνης Βαρδής, Νίκος Λαβράνος, Γιάννης Πάριος κ.ά.). Οι στίχοι του τραγουδήθηκαν από τις μεγάλες φωνές της εποχής (Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πάριος, Μαρινέλλα, Λίτσα Διαμάντη κ.ά.).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...