330
Ο Σταύρος Δέμος | DEMO ABEE

Πέθανε ο Σταύρος Δέμος, ιδρυτής της φαρμακοβιομηχανίας DEMO

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2024, 13:46
Ο Σταύρος Δέμος
|DEMO ABEE

Πέθανε ο Σταύρος Δέμος, ιδρυτής της φαρμακοβιομηχανίας DEMO

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2024, 13:46

Την απώλεια του ιδρυτή και προέδρου της Σταύρου Δέμου ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία DEMO.

Ο Σταύρος Δέμος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού κλάδου φαρμάκου, με πολλαπλές διακρίσεις.

Γεννήθηκε στην Τρίπολη και σπούδασε Οικονομικά στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόσφατα είχε διακριθεί ως Πρωτεργάτης της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του κλάδου.

Ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα από ένα φαρμακείο στου Παπάγου και το 1965 ίδρυσε την DEMO η οποία μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση φαρμακευτικών προϊόντων, εντός του ελληνικού εδάφους αλλά με παγκόσμιες εξαγωγές.

Η DEMO είναι πρώτη σε νοσοκομειακές πωλήσεις (σε αριθμό τεμαχίων) στα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών, ενώ διαθέτει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης για τα ελεγχόμενης αποδέσμευσης ενέσιμα. Στην ιδιωτική αγορά το portfolio της εταιρείας αποτελείται από συνταγογραφούμενα σκευάσματα γενικής ιατρικής, καρδιολογικά, ογκολογικά, πνευμονολογικά, γαστρεντερολογικά, ουρολογικά, αιματολογικά, ρευματολογικά, οφθαλμικά, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής.

Παράγει πάνω από 2.900 σκευάσματα εγκεκριμένα σε 86 χώρες. Η εταιρεία εξάγει το 78.8% της ετήσιας παραγωγής της, ενώ είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

«Το αληθινό κληροδότημα του Σταύρου Δέμου ήταν η αγάπη και ο σεβασμός που ενέπνεε στον περίγυρό του. Επιδίωκε την προσωπική σχέση και είχε τον ρόλο μέντορα για πολλούς νέους ανθρώπους, τους οποίους συμβούλευε να έχουν θετική σκέψη, να βάζουν στόχους και να εργάζονται για τα όνειρά τους. Με πλούσια συνδικαλιστική και φιλανθρωπική δράση, βραβευμένος πολλάκις για το κοινωνικό του έργο, ο Σταύρος Δέμος χαρακτηριζόταν από το αίσθημα δικαίου και την άσβεστη σπιρτάδα στα μάτια του. Ο Σταύρος Δέμος ήταν εξαιρετικός οικογενειάρχης και η πυξίδα του, ήταν η συμβουλή του πατέρα του «Το αύριο είναι το σήμερα και το σήμερα είναι το χθες. Ο,τι είναι να κάνεις, κάν’ το τώρα. Αύριο είναι αργά, το έχεις χάσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Σταύρος Δέμος έφυγε πλήρης ημερών, περιτριγυρισμένος από τους οικείους του. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...