166
O Xιου Χάντσον στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Μονς, στο Βέλγιο, τον Φεβρουάριο του 2019 | Sylvain Lefevre/Getty Images

Πέθανε ο Χιου Χάντσον, σκηνοθέτης των «Δρόμων της Φωτιάς»

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2023, 23:07
O Xιου Χάντσον στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Μονς, στο Βέλγιο, τον Φεβρουάριο του 2019
|Sylvain Lefevre/Getty Images

Πέθανε ο Χιου Χάντσον, σκηνοθέτης των «Δρόμων της Φωτιάς»

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2023, 23:07

Ο βρετανός σκηνοθέτης Χιου Χάντσον, που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 86 ετών, μπορεί να ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’60 με μικρού μήκους ταινίες και διαφημίσεις, αλλά διάσημος παγκοσμίως έγινε το 1981, χάρη στη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία «Δρόμοι της Φωτιάς» («Chariots of Fire»).

O Χάντσον άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλευόταν εξαιτίας πρόσφατης περιπέτειας της υγείας του, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 σκηνοθέτησε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον αργεντινό οδηγό της Φόρμουλα 1 Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, για να ακολουθήσει το πολυβραβευμένο φιλμ, με θέμα την ιστορία των βρετανών δρομέων που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924.

Μεταξύ των τεσσάρων Οσκαρ που κέρδισε (ανάμεσά τους το σημαντικότερο, της καλύτερης ταινίας) ήταν και εκείνο της καλύτερης μουσικής επένδυσης, για το σάουντρακ που είχε γράψει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Θα ακολουθούσαν δύο ακόμη κινηματογραφικές επιτυχίες, το «Γκρέιστοουκ: ο Θρύλος του Ταρζάν, Αρχοντα της Ζούγκλας» (1984) και «Οι Επαναστάτες» (1985), με τον Αλ Πατσίνο και τη Ναστάζια Κίνσκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...