339
O Νεντ Μπίτι στο «Wise Blood», μία ακόμα επιτυχία της δεκαετίας του '70 | NEW LINE CINEMA

Πέθανε ο Νεντ Μπίτι, ο αγαπημένος ρολίστας του Χόλιγουντ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 13:22
O Νεντ Μπίτι στο «Wise Blood», μία ακόμα επιτυχία της δεκαετίας του '70
|NEW LINE CINEMA

Πέθανε ο Νεντ Μπίτι, ο αγαπημένος ρολίστας του Χόλιγουντ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 13:22

Μια από τις πιο γνωστές φιγούρες στην αμερικανική φιλμογραφία της δεκαετίας του 1970 και του 1980, δημοφιλής στο κοινό και αγαπημένος ηθοποιός σκηνοθετών-κολοσσών όπως ο Ρόμπερτ Αλτμαν και ο Σίντνεϊ Λιούμετ, ο Νεντ Μπίτι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Ο Νεντ Μπίτι είχε κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το 1972 στο «Deliverance» του Τζον Μπούρμαν και ακολούθησαν οι παρουσίες του σε μια σειρά από εμβληματικές ταινίες εκείνης της δεκαετίας: από το «Nashville» του Αλτμαν το 1975, ως το «Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου» του Αλαν Τζ. Πάκουλα το 1976 και από το «Superman» το 1978, ως το «The Network» του Λιούμετ το 1976, για την ερμηνεία του στο οποίο ήταν υποψήφιος για Οσκαρ β’ ανδρικού ρόλου.

Στο ντεμπούτο του στο «Nashville»
Σε έναν μνημειώδη μονόλογο στο «The Network», ερμηνεία που τον έφτασε στα Οσκαρ
Ως ερευνητής στο «Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου»
Ο Μπίτι με τον Κρίστοφερ Ριβς και τον Τζιν Χάκμαν στο «Superman II»

 

Το 2007, με τον Τομ Χανκς στο «Charlie Wilson’s war»

Ο Μπίτι, αγαπημένος ρολίστας ως και την περασμένη δεκαετία, απεβίωσε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, δήλωσε η κόρη του, Μπλόσομ Μπίτι, στο The Hollywood Reporter. Η Μπλόσομ είναι μία από τα οκτώ παιδιά που απέκτησε ο Μπίτι.

«Ο Νεντ πέθανε από φυσικά αίτια την Κυριακή το πρωί, έχοντας γύρω του την οικογένειά του και αγαπημένα του πρόσωπα», διευκρίνισε η μάνατζερ ταλέντων του Shelter Entertainment Group, Ντέμπορα Μίλερ, σε ανακοίνωση την οποία επικαλέστηκε το CNN.

Γεννηθείς στο Λούισβιλ, στο Κεντάκι, ο Μπίτι ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το θέατρο, προτού πάρει τον πρώτο κινηματογραφικό ρόλο του στο «Deliverance», απέναντι στον Μπαρτ Ρέινολντς και τον Γιον Βόιτ. Eίχε παίξει σε περισσότερες από 150 ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...