339
Ο Τζέιμς Κάαν στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, ως «Σόνι Κορλεόνε» στην ταινία «Ο Νονός» | GettyImages

Πέθανε ο ηθοποιός Τζέιμς Κάαν σε ηλικία 82 ετών

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2022, 21:35
Ο Τζέιμς Κάαν στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, ως «Σόνι Κορλεόνε» στην ταινία «Ο Νονός»
|GettyImages

Πέθανε ο ηθοποιός Τζέιμς Κάαν σε ηλικία 82 ετών

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2022, 21:35

Ο αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Κάαν, που έγινε ευρέως γνωστός με τον ρόλο του Σόνι Κορλεόνε στην ταινία «Ο Νονός», πέθανε σε ηλικία 82 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

«Η οικογένεια εκτιμά την έκφραση αγάπης και τα ειλικρινή συλλυπητήριά σας και ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά της σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή», προστίθεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του ηθοποιού στο Twitter.

Ο Τζέιμς Κάαν μεγάλωσε στην εργατική συνοικία του Μπρονξ της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ στις 26 Μαρτίου του 1940 και ήταν παιδί δύο εβραίων μεταναστών από τη Γερμανία. Μεγάλωσε στο Κουίνς και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και μετά στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα, έχοντας εκεί συμφοιτητές τον σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα και την ηθοποιό και τραγουδίστρια Λέινι Καζάν, αλλά δεν θέλησε να αποφοιτήσει, καθώς στράφηκε από νωρίς στην υποκριτική.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Χόφστρα πέρασε από συνέντευξη, κρίθηκε κατάλληλος και έγινε δεκτός στη Σχολή Θεάτρου «Neighborhood Playhouse» της Νέας Υόρκης.

Για την ερμηνεία του στο ρόλο του ευέξαπτου Σόνι Κορλεόνε στην ταινία «Ο Νονός» (The Godfather) ο Κάαν βραβεύθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου ως ο καλύτερος υποστηρικτικός ηθοποιός και έλαβε επίσης έναν «Χρυσό Σκούφο».

Οι Αλ Πατσίνο, Μάρλον Μπράντο, Τζέιμς Κάαν και Τζον Καζάλε ή αλλιώς ο Ντον Κορλεόνε ανάμεσα στους γιους του, Μάικλ, Σαντίνο (ή Σόνι) και Φρέντο…. | Paramount/Getty Images

Για την ως τότε προσφορά του στον Κινηματογράφο ο Κάαν εισήλθε το 1978 στη «Λεωφόρο Διασημοτήτων» του Χόλιγουντ, ενώ απέκτησε το δικό του «Αστέρι» στο νούμερο 6648 της Hollywood Boulevard.

Ο Κάαν έκανε τέσσερις γάμους -και πήρε ισάριθμα διαζύγια- από τους οποίους απέκτησε συνολικά πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων είναι ο ηθοποιός Σκοτ Κάαν, εκ των βασικών πρωταγωνιστών της σειράς «Χαβάη 5-0».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...