587
Ο Τιερί Μιγκλέρ με δύο χαρακτηριστικά φορέματα που παρουσιάστηκαν στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού το 2020 | Instagram/ EPA/

Πέθανε o γάλλος «προβοκάτορας» της μόδας Τιερί Μιγκλέρ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 09:58
Ο Τιερί Μιγκλέρ με δύο χαρακτηριστικά φορέματα που παρουσιάστηκαν στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού το 2020
|Instagram/ EPA/

Πέθανε o γάλλος «προβοκάτορας» της μόδας Τιερί Μιγκλέρ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 09:58

Για τους θαυμαστές του ήταν οραματιστής, ριζοσπάστης, για τους επικριτές του ήταν ένας απλός… προβοκάτορας, που κι αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο βέβαια· σε κάθε περίπτωση, ο Τιερί Μιγκλέρ ήταν ένας από τους μεγάλους του κόσμου της μόδας τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Μια μορφή της υψηλής ραπτικής και της αρωματοποιΐας, που άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, στα 73 του χρόνια, από «φυσικά» αίτια, όπως ενημέρωσε ο ατζέντης του, ο Ζαν-Μπατίστ Ρουζό, το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Με απέραντη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του Μανφρέντ Τιερί Μιγκλέρ, ο οποίος επήλθε την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022», ανέφερε εξάλλου ο ίδιος σε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του γάλλου μόδιστρου στο Facebook.

Ο Τιερί Μιγκλέρ μεσουράνησε στον κόσμο της μόδας τη δεκαετία του 1980, όταν άφησε το σημάδι του με την έντονη σχεδιαστικά ραπτική του, και τα φορέματα με τους φαρδείς ώμους που άντλησαν από τη γοητεία του 1940 και του ’50.

Ο Τιερί Μιγκλέρ, ανάμεσα σε δύο μοντέλα, στα τέλη των 90s (ΕPA)

Τα σχέδιά του φορέθηκαν από διασημότητες όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι και η Lady Gaga. Το 2019 σχεδίασε ένα φόρεμα για την εμφάνιση της Κιμ Καρντάσιαν στο Met Gala.

Παράλληλα με τη ραπτική, η επωνυμία Thierry Mugler έγινε διάσημη και για τα αρώματα του οίκου.

«Με μεγάλη λύπη ο οίκος Mugler ανακοινώνει την εκδημία του Μάνφρεντ Τιερί Μιγκλέρ. Ενός οραματιστή που η φαντασία του ως μόδιστρου και αρωματοποιού ενθάρρυνε τους ανθρώπους να είναι πιο τολμηροί και να ονειρεύονται περισσότερο κάθε μέρα», ανέφερε η ανακοίνωση του οίκου του στα social media.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MUGLER (@muglerofficial)

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...