274
Ο Ζιόνα Τσάνα (δεξιά, όρθιος) και η φαμίλια του | REUTERS/Adnan Abidi

Πέθανε και άφησε πίσω του 89 παιδιά, 36 εγγόνια και 38 γυναίκες!

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 20:56
Ο Ζιόνα Τσάνα (δεξιά, όρθιος) και η φαμίλια του
| REUTERS/Adnan Abidi

Πέθανε και άφησε πίσω του 89 παιδιά, 36 εγγόνια και 38 γυναίκες!

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 20:56

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Ζιόνα Τσάνα, από την Ινδία, ο άνθρωπος που έγινε γνωστός ως ο αρχηγός της πολυπληθέστερης οικογένειας του κόσμου.

Ο Τσάνα, που ήταν επικεφαλής μιας θρησκευτικής αίρεσης που ασπαζόταν την πολυγαμία, έφυγε από τον κόσμο την Κυριακή, αφήνοντας πίσω δεκάδες συζύγους, παιδιά και εγγόνια.

Σύμφωνα με το bbc, υπέφερε από διαβήτη και υπέρταση.

Ο Ζιόνα Τσάνα

Παρά το γεγονός ότι τον αποκαλούσαν «αρχηγό της μεγαλύτερης οικογένειας στον κόσμο», κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό της φαμίλιας του ενώ ακόμα και οι αριθμοί που αναφέρουν τα διεθνή Μέσα ποικίλλουν.

Κάποιες πηγές τον θέλουν να είχε 38 γυναίκες, 89 παιδιά, 36 εγγόνια και ένα δισέγγονο! Η οικογένεια είχε εμφανιστεί αρκετές φορές σε τηλεοπτικά δίκτυα ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι είχε μπει και στα Ρεκόρ Γκίνες.

Γυναίκες, παιδιά και εγγόνια ποζάρουν μαζί

Ο Τσάνα και οι οικείοι του είχαν μετατρέψει το μικρό χωριό στα βορειοδυτικά της Ινδίας σε τουριστικό αξιοθέατο, την ίδια ώρα που η ιδιαίτερη ζωή του είχε καταλήξει πολλές φορές στα πρωτοσέλιδα.

Η οικογένεια ζούσε σε ένα τετραώροφο κτίριο με 100 δωμάτια στην πολιτεία Μιτζοράμ. Οι γυναίκες του μοιράζονταν έναν κοιτώνα δίπλα στα προσωπικά διαμερίσματα του Τσάνα.

Το σπίτι του Τσάνα όπου οι δεκάδες γυναίκες του ζούσαν μαζί

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Τσάνα ήταν γεννημένος το 1945 και γνώρισε την πρώτη του σύζυγο στα 17 του. Η οικογένειά του ασπαζόταν μια χριστιανική αίρεση, με 2.000 μέλη, και ζούσαν όλα κοντά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...