920
|

Πέθανε αθόρυβα η πάντα «θορυβώδης» Ματούλα

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 20:36

Πέθανε αθόρυβα η πάντα «θορυβώδης» Ματούλα

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 20:36

Ηταν ένα είδος αθηναϊκού καλτ, η εκδοχή μια Αθήνας που ήθελε να ζήσει ξέφρενα σε μια εποχή που η χώρα είχε άλλα, πολύ σοβαρότερα ζητήματα –ήταν μια διασημότητα πριν τα σελέμπριτι, μια περσόνα της αθηναϊκής νύχτας που την ήξεραν πολλοί, πολύ προτού τη δείξει η τηλεόραση και την ξαναθυμηθεί ο κόσμος επειδή ο γιος της έπαιζε σε ριάλτι. Η Ματούλα –κατά κόσμον Διαμάντω Κουτροπούλου, αλλά ο κόσμος την ήξερε με το υποκοριστικό της, σκέτο– δεν είναι πια εδώ. Για την ακρίβεια δεν ήταν μαζί μας εδώ και μέρες, αλλά την εντόπισαν νεκρή στο σπίτι της, στο Πεδίον του Αρεως, μετά εβδομάδα από την τελευταία φορά που είχε δώσει σημεία ζωής.

Η Ματούλα του Κολωνακίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, είχε γεννηθεί στην Κόρινθο το 1946.

Η Ματούλα είχε βρεθεί στην παρέα του Αριστοτέλη Ωνάση, του Τόλη Βοσκόπουλου και της Ζωής Λάσκαρη, η οποία υπήρξε από τις στενότερες φίλες της. Το 1970 ήταν η εποχή της. Τότε, η ίδια θυμόταν τον εαυτό της να κάνει βόλτα με άλογο στην Πλατεία Κολωνακίου για την πλάκα της και βεβαίως γυμνισμό στη Μύκονο.

Είχε εργαστεί ως μοντέλο, τραγούδησε δίπλα στον Ζαμπέτα και μόνη της για χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε παίξει και σε κάποιες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Είχε και τις περιπέτειές της: βρέθηκε στη φυλακή του Κορυδαλλού για εννιά μήνες, λόγω των ναρκωτικών.

Είχε παντρευτεί τον επιχειρηματία Ρομπέρτο Καριέρε τo 1974. Το 1975 απέκτησαν ένα γιο, τον Λορέντζο Καριέρε, που έγινε γνωστός από το reality του Mega «Bar» και το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Instagram:

Την είδηση της απώλειας της Ματούλας σχολίασε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...