240
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε σύσκεψη στο Κρεμλίνο, την Τρίτη | Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS

Πεσκόφ: Οχι, δεν πεθαίνει ο Πούτιν, πρόκειται για άλλη μια ψευδή είδηση

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2023, 12:26
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε σύσκεψη στο Κρεμλίνο, την Τρίτη
|Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS

Πεσκόφ: Οχι, δεν πεθαίνει ο Πούτιν, πρόκειται για άλλη μια ψευδή είδηση

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2023, 12:26

Τη Δευτέρα, βγήκαν ξανά στην επιφάνεια φήμες για την υγεία του Βλαντίμιρ Πούτιν σε δυτικά ΜΜΕ, τις οποίες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέρριψε κατηγορηματικά.

Τις ανέφεραν βρετανικές εφημερίδες, όπως οι Daily Mirror και Daily Express, που επικαλέστηκαν κανάλι στο Telegram, το οποίο συνδέεται με θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία και τις δημόσιες εμφανίσεις του ρώσου προέδρου.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διέψευσε τις φήμες και γέλασε όταν τον ρώτησαν αν ο Πούτιν χρησιμοποιεί σωσίες του για να τον αντικαθιστούν σε δημόσιες εμφανίσεις.

«Ολα είναι καλά σε σχέση με αυτόν, πρόκειται για άλλη μια ψευδή είδηση», δήλωσε ο Πεσκόφ όταν τον ρώτησαν σχετικά με ανάρτηση από μη κατονομαζόμενη πηγή στο Telegram, σύμφωνα με την οποία, ο ρώσος πρόεδρος υπέστη έμφραγμα το βράδυ της Κυριακής.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε ότι ο Πούτιν έχει σωσίες.

«Αυτό ανήκει στην κατηγορία των παράλογων ψευδών πληροφοριών που μια ολόκληρη σειρά μέσων ενημέρωσης συζητά με αξιοζήλευτη επιμονή. Αυτό δεν προκαλεί τίποτε άλλο πέραν ενός μειδιάματος», σημείωσε ο Πεσκόφ.

Ο Πούτιν, που έγινε 71 ετών στις 7 Οκτωβρίου, διατηρεί ένα εντατικό πρόγραμμα συναντήσεων και δημόσιων εμφανίσεων, πολλές από τις οποίες καλύπτονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Στο πρόσφατο πρόγραμμά του περιλαμβανόταν επίσκεψη στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα, με ενδιάμεσες στάσεις σε δύο ρωσικές πόλεις στον δρόμο της επιστροφής.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2020, ο Πούτιν είχε διαψεύσει φήμες που κυκλοφορούσαν από παλιά, ότι χρησιμοποιεί σωσίες, αν και, όπως είχε σημειώσει, του είχε δοθεί η ευκαιρία να χρησιμοποιήσει έναν στο παρελθόν για λόγους ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...