244
«Η Ρωσία ήταν πάντα ένας μάλλον αξιόπιστος εξαγωγέας σιτηρών» επέμεινε ο Ντμίτρι Πεσκόφ | Sputnik/Sergey Guneev/Kremlin via REUTERS

Πεσκόφ: Δεν θα φταίμε εμείς για την επισιτιστική κρίση και τον λιμό

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 13:09
«Η Ρωσία ήταν πάντα ένας μάλλον αξιόπιστος εξαγωγέας σιτηρών» επέμεινε ο Ντμίτρι Πεσκόφ
| Sputnik/Sergey Guneev/Kremlin via REUTERS

Πεσκόφ: Δεν θα φταίμε εμείς για την επισιτιστική κρίση και τον λιμό

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 13:09

Σε ένα ανορθόδοξο blame game για την επισιτιστική κρίση που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία επιδόθηκε τη Δευτέρα το Κρεμλίνο. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος και δεξί χέρι του Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Δύση προκάλεσε την παγκόσμια επισιτιστική κρίση επειδή επέβαλε στη Ρωσία τις αυστηρότερες κυρώσεις στην σύγχρονη Ιστορία. Το ότι προηγουμένως ήταν η Ρωσία που εισέβαλε σε ένα ανεξάρτητο κράτος, προκαλώντας έναν γενικευμένο πόλεμο, το προσπέρασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν, επεσήμανε ο ο Πεσκόφ, συμφωνεί με την εκτίμηση του ΟΗΕ ότι ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με μια επισιτιστική κρίση, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει λιμό.

«Η Ρωσία ήταν πάντα ένας μάλλον αξιόπιστος εξαγωγέας σιτηρών», υπογράμμισε ο Πεσκόφ. «Δεν είμαστε εμείς η πηγή του προβλήματος», υποστήριξε.

Ο ίδιος τόνισε, εξάλλου, πως οι ρώσοι στρατιώτες θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για «τρομοκρατικές επιθέσεις» μετά την επίθεση χθες Κυριακή εναντίον του διορισμένου από τη Μόσχα δημάρχου της πόλης Ενερχοντάρ στη νότια Ουκρανία. «Οι στρατιώτες μας θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή και να λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέπουν τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε.

Σε ένα άλλο θέμα που απασχολεί τη Μόσχα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι ανησυχεί για τη δίκη ενός ρώσου στρατιώτη στο Κίεβο με την κατηγορία της διάπραξης εγκλήματος πολέμου.

Ο 21χρονος Βαντίμ Σισιμαρίν έχει παραδεχθεί ότι στις 28 Φεβρουαρίου σκότωσε έναν ηλικιωμένο άοπλο άμαχο στο χωριό Τσουπαχίφκα.

«Φυσικά και ανησυχούμε για την τύχη του πολίτη μας, αλλά, επαναλαμβάνω, δεν έχουμε την ικανότητα να προστατεύσουμε τα συμφέροντά του», δήλωσε.

Η Ρωσία δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...