583
Από το εργαστήριο «Μικρές Πατρίδες» | Μάρω Κουρή

Πέντε φωτογραφικά βιωματικά εργαστήρια με τη Μάρω Κουρή

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2023, 15:50
Από το εργαστήριο «Μικρές Πατρίδες»
|Μάρω Κουρή

Πέντε φωτογραφικά βιωματικά εργαστήρια με τη Μάρω Κουρή

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2023, 15:50

Η βραβευμένη φωτογράφος και φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή, διοργανώνει πέντε διαφορετικά εργαστήρια και δράσεις για ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν τόσο με τη φωτογραφία όσο και με τον εσωτερικό τους κόσμο.

1. Emptiness: Φωτογραφικό, βιωματικό εργαστήριο αυτοανακάλυψης στην Τανζανία | 17-27/11
©Maro Kouri

Ενα μοναδικό δεκαήμερο φωτογραφικό, βιωματικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να ζήσουν και να καταγράψουν την αφρικανική φύση, να δουν τους πρόποδες του Κιλιμάντζαρο και τα δάση μπαομπάμπ, να κολυμπήσουν στους καταράκτες τροπικών χωριών. Στα συναρπαστικά Πάρκο Αρούσα, Νγκορογκόρο, Σερενγκέτι, Ταραντζίν και Λίμνες Ειάσι, Μανυάρα θα γνωρίσουν με τις ντόπιες φυλές και τις παραδόσεις τους.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

2. Φωτογραφίζω τα όνειρά μου: Ενα πεντάμηνο εργαστήριο δια ζώσης ή μέσω live streaming για επαγγελματίες και αρχάριους
© Κατερίνα Ζάχου

Η Μάρω Κουρή μας προσκαλεί να εμπιστευτούμε τα όμορφα όνειρά μας που μπορούν να πάρουν κάθε φόβο μας μακριά και να τολμήσουμε να ταξιδέψουμε μέσα μας, καθρεφτίζοντάς τον εαυτό μας στις φωτογραφίες μας. Μας καλεί να απαλλαχτούμε από τις προσδοκίες και να κάνουμε κλικ στο απροσδόκητο, να ταξιδέψουμε σε τόπο γνώριμο και ταυτόχρονα πρωτόγνωρο. Ενα ταξίδι που χρειάζεται θάρρος και θέληση και θα πραγματοποιηθεί μέσα από το 4D Dream Coaching.

Το σεμινάριο θα διδιαχθεί σε δύο κύκλους:

1ος κύκλος: Από 17/10/23 – 12/3/24
2ος κύκλος:Από 18/10/2023 – 13/3/2024

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

3. Η τέχνη του φωτορεπορτάζ τη στιγμή των γεγονότων: Δίμηνο δια ζώσης ή εξ αποστάσεως σεμινάριο

Η Μάρω Κουρή μας καθοδηγεί στην Τέχνη του Φωτορεπορτάζ στη στιγμή των γεγονότων μέσα από έξι μαθήματα στην αίθουσα και on line και παράλληλα μέσα από δύο βιωματικά εργαστήρια στο πεδίο.

Εισαγωγική συνάντηση γνωριμίας με την εισηγήτρια: 20/10/2023

Εναρξη: 3/11/2023

Bonus Workshop με εισηγητή τον Φώτη Καγγελάρη την Παρασκευή 8/12/2023 Δρ. ψυχοπαθολογίας Πανεπιστημίου Παρισιού, διδάσκων στο τμήμα Φωτογραφίας ΠΑ.ΔΑ, συγγραφέας: «Ψυχολογία της εικόνας»

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

4. Μικρές Πατρίδες: Τριήμερο φωτογραφικό, βιωματικό εργαστήριο αυτοανακάλυψης
©Maro Kouri/On Location – Athens, Chinatown – Lee shoots pool

Το Σάββατο 21/10 ή/και την Κυριακή 22/10 γίνεται βιωματική φωτογράφιση στο πεδίο της πόλης και σε τόπους προσευχής μέσα από την οποία μαθαίνουμε να φωτογραφίζουμε την αποδοχή της διαφορετικότητάς μας, να σηκώνουμε την κάμερα στο άγνωστο, να συνδεόμαστε με τους ανθρώπους. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε αυτογνωσιακές δράσεις του 4D Dream Photo Coach, αδειάζουμε στο εδώ και τώρα, τολμάμε το Κλικ.

Επειτα την Τετάρτη 25/10 ακολουθεί μέσω Zoom, αξιολόγηση φωτογραφιών και δημιουργία ατομικού πορτφόλιο, μοίρασμα στην ομάδα, επιλογή των εικόνων μας με κριτήριο την αυθεντικότητά μας αλλά και το ποια κομμάτια του εαυτού μας καθρεφτίζονται στις εικόνες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

5. Aτομικές και ομαδικές συνεδρίες 4D Dream Photo Coaching Φροντίδας

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, σε ομάδες φωτογραφίας και σε επαγγελματίες/ερασιτέχνες/αρχάριους φωτογράφους.

Ενα προσωπικό μονοπάτι αυτοβελτίωσης μέσα από τη φωτογραφική διεργασία βαδίζοντας προς τα όνειρά μας, με επιστημονικά εργαλεία και δράσεις που αλλάζουν την καθημερινότητά μας, τις σχέσεις μας και τη ζωή μας.

Στο μονοπάτι μας, καθαρίζουμε τις αρνητικές μας πεποιθήσεις σε όλα τα επίπεδα -τα ζιζάνια- αφού τις βρούμε και τις αποδεχτούμε και ποτίζουμε τις θετικές μας με συνέπεια το ατομικό μονοπάτι ή το ομαδικό team-bulding, να ανθίζει με τις απεριόριστες δυνατότητές μας που συνεχώς βλέπουμε και φροντίζουμε με δράσεις!

Ταυτόχρονα, ανακαλύπτουμε αυτά τα κομμάτια του εαυτού μας και στις φωτογραφίες μας, και, εξελισσόμαστε τεχνικά, αισθητικά, φωτογραφικά, αυτογνωσιακά, μέσα από την αξιολόγηση και το edit δημιουργώνας έπειτα από μια σειρά συνεδριών το προσωπικό, αυθεντικό μας πορτφόλιο!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...