335
Εικόνα από την επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού στη Μύκονο | Λιμενικό Σώμα

Πέντε άνδρες και τρία παιδιά αγνοούνται ανοιχτά της Δήλου

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2022, 12:06
Εικόνα από την επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού στη Μύκονο
|Λιμενικό Σώμα

Πέντε άνδρες και τρία παιδιά αγνοούνται ανοιχτά της Δήλου

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2022, 12:06

Ακαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μεταναστών/προσφύγων που φέρεται να επέβαιναν μαζί με 108 άλλα πρόσωπα (21 παιδιά, 24 γυναίκες και 63 άνδρες) σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος, νοτιοδυτικά της Δήλου.

Οι μετανάστες/πρόσφυγες διασώθηκαν έπειτα από ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, ενώ, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις των διασωθέντων, φέρονται να αγνοούνται ακόμα οκτώ άτομα, τρία παιδιά και πέντε άνδρες.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυκόνου, όπου έσπευσαν γιατροί για να βοηθήσουν κάποιους που είχαν τραυματιστεί, ενώ πολίτες έφεραν ρούχα και τρόφιμα στους ναυαγούς.

Τη Δευτέρα, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Λαύριο.

Από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν έξι από τους 108 αλλοδαπούς, για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών, για πρόκληση ναυαγίου και για εγκληματική οργάνωση. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην εισαγγελία Σύρου τη Δευτέρα.

Οι ναυαγοί μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι της Μυκόνου και από εκεί στο Λαύριο

Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, παραπλέοντα πλοία και ρυμουλκό σκάφος από τη Μύκονο, ενώ στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων παίρνουν μέρος ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και δύτες του Λιμενικού Σώματος.

Το ιστιοφόρο είχε ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με 112 άτομα που ήθελαν να φτάσουν στην Ιταλία.

Αρχικά το ρυμουλκό σκάφος προσέδεσε το ιστιοφόρο, ενώ στην συνέχεια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της εισροής υδάτων στο ιστιοφόρο αποφασίστηκε να οδηγηθεί στη νησίδα Αγίου Γεωργίου, δυτικά του λιμένα Μυκόνου, για την μεταφορά των μεταναστών με επιβατικές λάντζες.

Στο μεταξύ, σε άλλο περιστατικό, το μεσημέρι της Κυριακής, εντοπίστηκαν από το Λιμενικό 56 μετανάστες-πρόσφυγες (28 άνδρες, 12 γυναίκες και 16 ανήλικοι) σε μικρό κολπίσκο της Ρόδου, στην τοποθεσία Κατταβιά, στα νοτιοδυτικά του νησιού, όπου είχε προσαράξει ιστιοφόρο. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Οι ναυαγοί στην ακτή της Ρόδου – Λιμενικό Σώμα
Το ιστιοφόρο που προσάραξε στη Ρόδο – Λιμενικό Σώμα

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...