316
Ο Χίτλερ στη «Φωλιά του Λύκου» με τον Γκέρινγκ (αριστερά), τον επικεφαλής των μυστικιστικών Ες Ες, Χίμλερ, έναν στρατηγό της Βέρμαχτ και τον «ντούτσε» Μουσολίνι | GettyImages

Πέντε ακρωτηριασμένοι σκελετοί βρέθηκαν στη ναζιστική «Φωλιά του Λύκου»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2024, 11:31
Ο Χίτλερ στη «Φωλιά του Λύκου» με τον Γκέρινγκ (αριστερά), τον επικεφαλής των μυστικιστικών Ες Ες, Χίμλερ, έναν στρατηγό της Βέρμαχτ και τον «ντούτσε» Μουσολίνι
|GettyImages

Πέντε ακρωτηριασμένοι σκελετοί βρέθηκαν στη ναζιστική «Φωλιά του Λύκου»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2024, 11:31

Πέντε σκελετούς με κομμένα τα άνω και κάτω άκρα ανακάλυψε στην Πολωνία ένας ερασιτέχνης αρχαιολόγος που πραγματοποιούσε ανασκαφές. Το θέμα θα ήταν αποκλειστικά και μόνο αστυνομικού ενδιαφέροντος αν η τοποθεσία ήταν οποιαδήποτε άλλη και όχι η «Φωλιά του Λύκου» («Wolfsschanze»), δηλαδή το χιτλερικό αρχηγείο στο Ανατολικό Μέτωπο.

Η Repubblica έγραψε ότι τα μακάβρια ευρήματα εντοπίστηκαν «κάτω από το κρεβάτι του Χέρμαν Γκέρινγκ», του αρχηγού της Γκεστάπο, και προκαλούν εύλογα ερωτηματικά: «Ποιος τους σκότωσε; Μήπως ο θάνατός τους ήταν τελετουργικός, κατά τη διάρκεια κάποιας τελετής, όπως δείχνουν ορισμένα στοιχεία;»

Με δεδομένα ότι, πρώτον, η ηλικία των σκελετών παραπέμπει σε οικογένεια (τρεις ενήλικες, ένας έφηβος, ένα νεογέννητο) και ότι, δεύτερον, η είδηση κυκλοφόρησε την Πρωτομαγιά, η εκδοχή της τελετουργικής δολοφονίας κεντρίζει το ενδιαφέρον, αφού είναι πασίγνωστη η ροπή του ιστορικού ναζισμού στον αποκρυφισμό.

Ο ίδιος ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου, δηλαδή την ημερομηνία κατά την οποία ο Διάβολος χορεύει με τις μάγισσες στη Βαλπούργεια Νύχτα της γερμανικής μυθολογίας. Βέβαια, στις 30 Απριλίου 1945, πέριξ του βερολινέζικου «μπούνκερ» χόρευαν σφυρίζοντας και σκάζοντας με πάταγο οι πύραυλοι «Κατιούσα» των Στάλιν-Ζούκοφ – αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία, η πραγματική…

Το ιστορικό συγκρότημα της «Φωλιάς του Λύκου» είχε καμιά σαρανταριά κτίρια και ήταν καλά κρυμμένο μέσα στα δάση. Μάλιστα, ανατινάχθηκε από τους ίδιους τους Γερμανούς κατά την υποχώρησή τους. Ωστόσο η περιοχή προσελκύει ακόμη και σήμερα ερασιτέχνες αρχαιολόγους και κυνηγούς θησαυρών, κυρίως Πολωνούς και Γερμανούς. Ενας από αυτούς, ονόματι Γένς Χλάφεκ, βρήκε ένα παλιό ξύλινο πάτωμα στον χώρο του καταφυγίου του Γκέρινγκ. Αρχισε να σκάβει και έτσι έκανε τη μακάβρια ανακάλυψη.

Υπάρχει διχογνωμία περί του αν τα άκρα των πέντε αποκόπηκαν ή απλώς διαλύθηκαν, έτσι προς το παρόν τίποτε δεν επιβεβαιώνεται. Ούτε ο θάνατος αυτών των πέντε ανθρώπων μπορεί να εντοπιστεί χρονικώς από τους αρχαιολόγους. Πιστεύουν ότι ενδεχομένως θάφτηκαν ζωντανοί κατά την κατασκευή του καταφυγίου του Γκέρινγκ. Οσοι, πάντως, είχαν την εντύπωση ότι η «Φωλιά του Λύκου» δεν έκρυβε άλλα μυστικά, εξεπλάγησαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...