465
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απάντησε σε όσα καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρωθυπουργό για την υπόθεση Λιγνάδη | ΙΝΤΙΜΕnews

Πελώνη: Χυδαία προσπάθεια κομματικοποίησης των καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2021, 14:29
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απάντησε σε όσα καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρωθυπουργό για την υπόθεση Λιγνάδη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πελώνη: Χυδαία προσπάθεια κομματικοποίησης των καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2021, 14:29

Για χυδαία προσπάθεια κομματικοποίησης των καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης που βλέπουν εσχάτως το φως της δημοσιότητας, έκανε λόγο σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στα πυρά που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του Πρωθυπουργού για τη στάση του έναντι των αποκαλύψεων.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Οι ηθοποιοί στον καιρό του Covid-19 και του #ΜeΤoo», ο κ. Τσίπρας καταλόγισε πολιτική και ηθική ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη «για την όποια συγκάλυψη» στην υπόθεση Λιγνάδη. «Αυτό που με ξεπερνά είναι ότι επί 20 ημέρες τώρα, δεν βγαίνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μπροστά, να πει “φίλος μου, αλλά ως εδώ, να τον κρίνει η Δικαιοσύνη και ενθαρρύνω ως ο πρώτος πολίτης της χώρας όσοι έχετε κάτι να δηλώσετε να πάτε στη δικαιοσύνη”», σχολίασε ο χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ειδικά σε αυτό το θέμα και με τους ανθρώπους αυτούς που βγήκαν με γενναιότητα και μίλησαν, θεωρώ τουλάχιστον χυδαία την προσπάθεια κομματικοποίησης ενός τέτοιου ζητήματος. Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη την κοινωνία, είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους. Προφανώς δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση και προφανώς πρέπει να υπάρξει μία ευρύτερη συζήτηση για το πλαίσιο που πρέπει να δημιουργηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση αυτό περιέγραψε ο Πρωθυπουργός σήμερα», δήλωσε στον Alpha 989 η κυρία Πελώνη και προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση και σχετικές ανακοινώσεις και πάρα πολύ σύντομα.

Ως προς το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως η κυρία  Μενδώνη έχει θέσει όλες της υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων στη διάθεση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση όλων των καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου.

Η κυβέρνηση στήριξε από την αρχή τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη, υπενθυμίζοντας ότι «η υπόθεση αυτή [του ελληνικού ΜeToo] ξεκίνησε με την επώνυμη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου σε ημερίδα του υπουργείου Αθλητισμού. Δημιούργησε αυτό ένα περιβάλλον που αν θέλετε αισθάνθηκαν και άλλα θύματα ότι μπορούν να βγουν και να μιλήσουν. Να σπάσουν τη σιωπή τους. Πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους. Πρέπει ό,τι έχουν να καταγγείλουν, να το καταγγείλουν στη Δικαιοσύνη και προφανώς πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες».

«Οπως είπε και ο Πρωθυπουργός», κατέληξε, «είμαστε ένα κράτος δικαίου και μία κοινωνία δικαίου. Σημασία έχει να υπάρχει ένα περιβάλλον σε όποιους χώρους εργασίας. Αν θέλετε, έχει πάρει μία τεράστια δημοσιότητα ο χώρος του θεάτρου. Εγώ θέλω να πω πως αυτό είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Διότι βία και κακοποίηση μπορεί να υποστεί κανείς παντού, σε όλους τους χώρους εργασίας άρα προτεραιότητα είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον σε αυτούς τους χώρους ώστε όλοι οι άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες να μπορούν να εργαστούν με ασφάλεια, να μη φοβούνται και αν και εφόσον υφίστανται τέτοιου είδους κακοποίηση και να την καταγγείλουν και προφανώς να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...