324
Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 19/4 | INTIMEnews

Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει τα μέλη της Επιτροπής

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 14:02
Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 19/4
|INTIMEnews

Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει τα μέλη της Επιτροπής

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 14:02

Απόπειρα πολιτικοποίησης μιας αμιγώς επιστημονικής διαδικασίας καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί χειραγώγησης ή και αγνόησης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων από την κυβέρνηση.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, η κυρία Πελώνη απάντησε στο πάγιο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής. Οπως είπε, αν γινόταν κάτι τέτοιο, «θα πολιτικοποιούσαν μια συζήτηση αμιγώς επιστημονική». «Δεν βοηθούν τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους και να εκφράσουν εντός της Επιτροπής την ανεξάρτητη επιστημονική τους άποψη», υποστήριξε και κληθείσα να απαντήσει στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση τούς «φόρεσε καπέλο» τις δικές της αποφάσεις, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει την τελική απόφαση για τα μέτρα, αφού πρώτα ακούσει την εισήγηση των ειδικών.

«Θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει την επιτροπή ως πολιτικά χειραγωγούμενη είναι ανεπιτυχής, προσβάλλει τους επιστήμονες και την πραγματικότητα», παρατήρησε η κυρία Πελώνη, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι την περασμένη Παρασκευή ήταν αρνητική η εισήγηση της επιτροπής στην πρόταση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, σε συνέντευξή της στον «ΘΕΜΑ FM», η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε απορρίψει τα περί διάστασης απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και επιτροπής.

Οπως εξήγησε, συχνά ακούγονται διαφορετικές απόψεις επιστημόνων στα μέσα ενημέρωσης, όμως δεν ανήκουν όλοι στην Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, όμως, σημείωσε ότι όσοι ανήκουν στην Επιτροπή θα έπρεπε να έχουν μια φωνή, ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση στην κοινωνία που ήδη έχει μια εύλογη κόπωση.

Επιστρέφοντας, τέλος, τα «πυρά» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί μέσα από την Επιτροπή να αφήσει εντυπώσεις, ενώ η Επιτροπή είναι ο βραχίονας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στην Επιτροπή, όμως η κυβέρνηση λαμβάνει τις εισηγήσεις της πλειοψηφίας», υπογράμμισε η Αριστοτελία Πελώνη και για το θέμα των πρακτικών, επανέλαβε ότι γίνεται προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι η Επιτροπή είναι χειραγωγούμενη, κάτι που, όπως ξεκαθάρισε, δεν ισχύει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...