238
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ IntimeNews

Πελώνη: Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 09:24
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη
|ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ IntimeNews

Πελώνη: Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 09:24

«Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις για το Πάσχα» τόνισε το πρωί της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυρία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για διάγγελμα του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα, με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί.

Η Επιτροπή αξιολογεί όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών, ενώ δεν αποκλείεται το απόγευμα να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος για τις μετακινήσεις το Πάσχα, «θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας».

Πιθανό άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων στις 10 Μαΐου

Το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών, πρόσθεσε η κυρία Πελώνη, αποτελεί προτεραιότητα με βάση και το εργαλείο των self tests, ενώ το ίδιο ισχύει και για το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Για τις εκκλησίες και το Πάσχα, η εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο. Η κατεύθυνση, όπως είπε, είναι να κάνουμε Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους.

Αναφορικά με την Κυριακή του Πάσχα, η κυρία Πελώνη υποστήριξε ότι στα σπίτια θα πρέπει να βρίσκονται μέχρι δύο οικογένειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...