282
|

Πελώνη για τα 150 ευρώ: «Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2021, 21:10

Πελώνη για τα 150 ευρώ: «Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2021, 21:10

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ιδίως με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η αναγγελία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη του Freedom Pass, δηλαδή του voucher των 150 ευρώ, ως κινήτρου προς τους νέους της ηλικιακής ομάδας των 18-25 για να εμβολιαστούν.

Στο θέμα παρενέβη ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος με ανάρτησή του έκανε λόγο για χαρτζιλίκι των 150 ευρώ, περιγράφοντάς το ως εξευτελιστικό για τη νέα γενιά.

Ακολούθησε η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το παρελθόν του με τα επιδόματα και τον κατηγόρησε: «Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Χαρακτηρίζει την επιβράβευση των νέων για την υπομονή που έδειξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας “εξαγορά”, επειδή, όπως όλοι θυμούνται, έτσι έμαθε να μεταχειρίζεται ο ίδιος τους πολίτες.

» Η κυβέρνηση προσφέρει την “Κάρτα Ελευθερίας” στη νέα γενιά, που σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες πολιτών, δεν έλαβε κάποιο αντιστάθμισμα για όσα στερήθηκε στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων. Ταυτόχρονα, παρέχει ένα πρόσθετο κίνητρο για τον εμβολιασμό τους, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του κόσμου.

»Αν ο κ. Τσίπρας διαφωνεί, ας το δηλώσει ξεκάθαρα. Κι ας μην κρύβεται πίσω από την “αλληλεγγύη” που όψιμα θυμήθηκε».

ΚΙΝΑΛ: Ο Γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ

Πάντως επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και το Κίνημα Αλλαγής. Από το γραφείο Τύπου του κόμματος έκαναν λόγο για «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ» και ανέφεραν σχετικά:

«Ομολογία αποτυχίας αποτελεί η σημερινή  εξαγγελία Μητσοτάκη.

Δεν έπεισαν για τον εμβολιασμό και τώρα καταφεύγουν στους λαϊκισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, με επιδόματα για τους μισούς νέους. Ο Γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ.

Οι κίνδυνοι των μεταλλάξεων του ιού απαιτούν υψηλή συμμετοχή του πληθυσμού στον εμβολιασμό, από την οποία απέχουμε αρκετά.

Έχουμε προτείνει καμπάνια ενημέρωσης στοχευμένη, κινητές μονάδες εμβολιασμού, σοβαρά κίνητρα και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Επιτέλους ας σοβαρευτούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...