411
| Youtube/ ΣΚΑΪ

Πελώνη για Εργασιακό: Δεν μπορούμε να πάμε στις επόμενες δεκαετίες με νομοθεσία του ’80

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2021, 12:56
|Youtube/ ΣΚΑΪ

Πελώνη για Εργασιακό: Δεν μπορούμε να πάμε στις επόμενες δεκαετίες με νομοθεσία του ’80

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2021, 12:56

Τα περί άμεσης κατάργησης του ωραρίου κυκλοφορίας απέκλεισε την Τετάρτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Η Επιτροπή συνεδριάζει. Περιμένουμε την εισήγηση της για τη διεύρυνση του ωραρίου και της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους. Νομίζω πρέπει να συζητάμε για διεύρυνση, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της κυρίας Πελώνη.

Οσον αφορά την κουβέντα περί «προνομίων» για τους εμβολιασθέντες, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης  μίλησε για διευκολύνσεις σε ανθρώπους που έχουν πλήρως εμβολιαστεί, επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα δεν μπορεί να ανοίξει αν πρώτα δεν δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενήλικες να εμβολιαστούν.

«Ενα ζήτημα είναι οι διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα, άλλο η υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων όπως οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, περιμένουμε τη γνωμοδότηση της επιτροπής Βιοηθικής», σημείωσε η κυρία Πελώνη, ενώ αναφορικά με το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID ανέφερε ότι ήδη μπορεί να τυπώνεται ή να το έχει κάποιος στο κινητό του.

Πρόκειται, υπενθύμισε, για μία πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία έγινε ευρωπαϊκός κανόνας και προ μηνών είχε λοιδορηθεί.

Για το θέμα της δωρεάν διάθεσης self test, η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι  «υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό για διανομή μέχρι 19 Ιουνίου και προφανώς πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο». «Αν γίνει κάτι διαφορετικό θα εκληφθεί ως εκβιασμός από το συγκεκριμένο σύλλογο», παρατήρησε με αφορμή σχετικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Συλλόγου Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης στον ΣΚΑΪ.

«Η κυβέρνηση», πρόσθεσε, «θα ήθελε να συνεχίσει τη συνεργασία με τα φαρμακεία, ωστόσο αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα βρεθούν άλλοι τρόποι διανομής . Θα συζητήσουμε και τα θεσμικά ζητήματα των φαρμακοποιών, αλλά δεν είναι η ώρα εν μέσω πανδημίας».

Στην αναφορά της τέλος στο εργασιακό νομοσχέδιο η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με τις οποίες εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία του ’80.

«Προφανώς δεν μπορούμε να πάμε στις επόμενες δεκαετίες με νομοθεσία του 1980, δίνει λύσεις σε ζητήματα της πραγματικής ζωής  και των πραγματικών εργαζομένων, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στις εξελίξεις και να ανακαλύπτουμε τώρα την Αμερική», σχολίασε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως αυτά της αδήλωτης εργασίας, αδήλωτων ή απλήρωτων υπερωριών, στις  νέες άδειες που θεσμοθετούνται, όπως στις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τα βάλει όλα στο ίδιο τσουβάλι, διαστρεβλώνοντας», τόνισε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Αλλο οι υπερωρίες», είπε, και «άλλο η διευθέτηση του χρόνου εργασίας»»

Κλείνοντας η Αριστοτελία Πελώνη επανέλαβε πως δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού, καθώς, όπως είπε, ο προηγούμενος έγινε πριν από έξι μήνες και ο Πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός των συνεχών αλλαγών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...