434
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα | ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πελώνη για επίταξη: Ελπίζουμε να πράξουν το καθήκον τους, διαφορετικά θα επιβληθεί ο νόμος

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 12:56
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα
|ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πελώνη για επίταξη: Ελπίζουμε να πράξουν το καθήκον τους, διαφορετικά θα επιβληθεί ο νόμος

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 12:56

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη, η πίεση στο ΕΣΥ εντείνεται και η κούραση όλων αυξάνεται», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Σε αυτά τα δεδομένα», τόνισε, «η κυβέρνηση απαντά συνεχίζοντας την ενίσχυση του ΕΣΥ και επιδεικνύοντας την αναγκαία ευελιξία ως προς τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε η εκπρόσωπος, «κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των ειδικών, αποφασίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή στοχευμένες προσαρμογές στα μέτρα, που λαμβάνουν υπ’ όψιν την ψυχολογική κόπωση της κοινωνίας καθώς και το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός βελτιώνεται. Αφορούν πρωτίστως τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας, καθώς και βαλβίδες εκτόνωσης για την αποφυγή συγκεντρώσεων σε σπίτια και σε κλειστούς χώρους. Ετσι ώστε να υπάρξει καλύτερη συμμόρφωση στα μέτρα, μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, αποσυμφόρηση του Συστήματος Υγείας και σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων».

Οσον αφορά την απόφαση της επίταξης των υπηρεσιών 206 ιδιωτών ιατρών, η κυρία Πελώνη αρκέστηκε να πει: «Ελπίζουμε ότι οι γιατροί θα πράξουν το καθήκον τους, διαφορετικά θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο». 

Παράλληλα, τόνισε, «έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και διευρύνουμε τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Ιδιωτικές κλινικές έχουν τεθεί –με οικειοθελή απόφαση των ιδιοκτητών τους– στη διάθεση του ΕΣΥ και η συνεργασία εξελίσσεται αρμονικά».

Για το θέμα των self-tests, η εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν από το φαρμακείο της γειτονιάς του ένα test ανά εβδομάδα, παρέχοντας τον ΑΜΚΑ στον φαρμακοποιό.

Ετσι, είπε, κάθε πολίτης θα έχει έτσι τη δυνατότητα επιτήρησης της υγείας του και σύμπραξης στην ανάσχεση της διασποράς του ιού, ενώ στην ίδια κατεύθυνση θα συμβάλει και η επιτάχυνση του εμβολιασμού που εξελίσσεται με ασφάλεια και υποδειγματικό τρόπο.

Στο σημείο αυτό, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις 6-7 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμού και επισπεύδει ανάλογα με τις ροές των εμβολίων που φτάνουν. Ηδη, έχουν γίνει πάνω από 1.430.000 εμβολιασμοί και μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν επιπλέον 1,5 εκατ.

Παράλληλα, πρόσθεσε, «ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους συμπολίτες μας με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου», ενώ «στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών και τις αμέσως επόμενες ημέρες –στις αρχές Απριλίου– η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 65-69 ετών».

Στόχος, τόνισε η κυρία Πελώνη, είναι μέχρι το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου, να έχουν εμβολιαστεί, με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, όλοι οι 60 άνω και οι ευπαθείς ομάδες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, της ομάδας Α. Τον Μάιο και τον Ιούνιο θα προστεθούν οι ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β, ειδικές επαγγελματικές ομάδες, αλλά και ο γενικός πληθυσμός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...