379
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην τηλεοπτική της εμφάνιση το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» | ΣΚΑΙ TV/ ΥοuTube

Πελώνη: Επί τάπητος οι αλλαγές στον κωδικό 6 – Σε άμεση εφαρμογή τα νέα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 09:54
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην τηλεοπτική της εμφάνιση το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα»
|ΣΚΑΙ TV/ ΥοuTube

Πελώνη: Επί τάπητος οι αλλαγές στον κωδικό 6 – Σε άμεση εφαρμογή τα νέα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 09:54

Σε αναζήτηση στοχευμένων λύσεων, που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των ήδη υφιστάμενων μέτρων lockdown, βρίσκονται κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, όπως δήλωσε την Τετάρτη –λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη έκτακτη συνεδρίαση των ειδικών– η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Είμαστε σε σκληρό lockdown, δεν μπορεί να παραλύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας, τόνισε η κυρία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και πλέον «αναζητούμε πιο εύκολες, πιο στοχευμένες λύσεις, για να είναι πιο αποτελεσματικά τα μέτρα, γιατί υπάρχει τεράστια κόπωση της κοινωνίας».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αλλαγών για τον κωδικό 6 στο 13033, η κυρία Πελώνη –εκτελούσα χρέη κυβερνητικής εκπρόσωπου μετά την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη– επιβεβαίωσε ότι «είναι μία πρόταση στο τραπέζι, το 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με αυτοκίνητο». «Δεν είναι κάποια τιμωρία αυτό», συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι η πλειοψηφία του κόσμου τηρεί τα μέτρα.

Οσο για την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (αν δηλαδή θα είναι άμεσα, από την Πέμπτη), η κυρία Πελώνη απάντησε λέγοντας πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος καθυστέρησης και υπενθύμισε ότι «στην Αττική, τα μέτρα και οι αποφάσεις ελήφθησαν εγκαίρως και μόλις άρχισαν να αυξάνονται οι νοσηλείες».

Με Κικίλια – Χαρδαλιά η ενημέρωση στις 18.00

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν κατά την ενημέρωση στις 18.00, στην οποία θα δώσουν το «παρών» τόσο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ερώτηση αν τα μέτρα θα ισχύσουν έως την Καθαρά Δευτέρα, είπε: «Θα δούμε, το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο, δεν βλέπω εφόσον ληφθούν μέτρα να μπορέσουμε να ανοίξουμε τη Δευτέρα, άρα πάμε προς τα εκεί, ωστόσο είναι νωρίς να κρίνουμε τι θα γίνει έως τότε».

Μετά τον Πρωθυπουργό, και η εκπρόσωπος απηύθυνε έκκληση για λίγη υπομονή ακόμη από όλους και για τήρηση των μέτρων, ενώ ειδικά για την Τσικνοπέμπτη, ζήτησε να μείνουμε με την κοντινή «κοινωνική μας φούσκα».

Σε ερώτηση για το θέμα των σχεδόν καθημερινών πορειών-διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης, η Αριστοτελία Πελώνη έκανε λόγο για ανεύθυνες πορείες, στις οποίες συμμετέχει και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την υπόθεση, τέλος, του Δημήτρη Κουφοντίνα, επανέλαβε ότι δεν τον αναγκάζει η κυβέρνηση να συνεχίσει την απεργία πείνας και μπορεί να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα, ενώ τις δηλώσεις Δρίτσα, τις χαρακτήρισε αδιανόητες και προσβλητικές. Με τη σιωπή του ο κ. Τσίπρας είναι σαν να το αποδέχεται, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...