511
Η Αριστοτελία Πελώνη σε παλαιότερη φωτογραφία από συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό | INTIMEnews

Πελώνη: Διχαστικός ο Τσίπρας, μίλησε για δικαστές αλλά η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2023, 12:34
Η Αριστοτελία Πελώνη σε παλαιότερη φωτογραφία από συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό
|INTIMEnews

Πελώνη: Διχαστικός ο Τσίπρας, μίλησε για δικαστές αλλά η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2023, 12:34

Για «παράσταση του κ. Τσίπρα» την Τρίτη, με τους βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Πρωθυπουργού και την αξίωση περί παραίτησής του, έκανε λόγο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Αριστοτελία Πελώνη, εξηγώντας σε δηλώσεις της στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ότι η επιλογή της λέξης αυτής οφείλεται στο ότι «υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη αλληλουχία γεγονότων».

Πρώτα (ο κ. Τσίπρας) ανακοίνωσε την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρατήρησε η κυρία Πελώνη, «και ξαφνικά χθες συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, βγήκε με έναν φάκελο, λίγο αργότερα το περιεχόμενο του φακέλου της επιστολής προφανώς διέρρευσε σε συγκεκριμένο μέσο, ώρες μετά ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός που έλαβε αυτή την επιστολή του κ. Ράμμου».

«Υπάρχει αυτή η αλληλουχία γεγονότων και μία διαφορετική ερμηνεία του νόμου από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ. Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο που αφορά την ενημέρωση των αρχηγών κομμάτων. Μέχρι χθες και για τα τελευταία 20 χρόνια και επί των ημερών του κ. Ράμμου, (η ενημέρωση) συνίστατο σε εκθέσεις που αναφέρονταν σε συστημικά και σε στατιστικά στοιχεία σε ό,τι αφορά τις άρσεις απορρήτου. Ουδέποτε υπήρξε τα τελευταία 20 χρόνια αναφορά σε πρόσωπα των οποίων είχε αρθεί το απόρρητο. Επελέγη χθες για πρώτη φορά να αντιστραφεί αυτή η ερμηνεία και να γίνει ενημέρωση για τα φερόμενα πρόσωπα. Ολα αυτά δεν γίνονται σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής εξ αντικειμένου καθίσταται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού και όλης αυτής της συζήτησης και της αντιπαράθεσης», σημείωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, επιμένοντας στις αιχμές για τον τρόπο που κινήθηκε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής.

«Αν, πάλι, θεωρούσε ότι υπήρχε κάποια συνταγματική παραβίαση ή θέμα, πάντως, τρεισήμισι χρόνια τώρα, δεν ζήτησε ποτέ να δει τον Πρωθυπουργό ή να καταθέσει αυτά τα θέματα και αυτούς τους προβληματισμούς», επεσήμανε για τον κ. Ράμμο η Αριστοτελία Πελώνη και ακολούθως σχολίασε και τη… λεκτική αναδρομή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή του Φρειδερίκου του Μέγα της Πρωσίας, στις δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος των γραφείων της ΑΔΑΕ την Τρίτη:

«Είπε ότι υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα. Σας θυμίζω ότι η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο, είναι διοικητικό όργανο του κράτους», παρατήρησε.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η κυρία Πελώνη επανέλαβε πως είναι καλοδεχούμενη, αφού θα δώσει την ευκαιρία να σπάσει και η σιωπή του κ. Τσίπρα για μία σειρά από ζητήματα που αφορούν την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης.

«Αν επιλέξει αυτόν τον δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ, το αίτημα θα γίνει δεκτό και θα είναι και μία καλή ευκαιρία να γίνει μία συζήτηση, να θυμηθούν οι πολίτες και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι έχει γίνει τρεισήμισι χρόνια επί των ημερών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και εφόσον θα είναι μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση και θεωρώ ότι είναι και μια καλή ευκαιρία για τον κύριο Τσίπρα να σπάσει τη σιωπή του και να τοποθετηθεί για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα, με ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που έφθαναν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, για SMS που υπαγόρευαν τη μετοχική σύνθεση τηλεοπτικών σταθμών. Είναι μια καλή ευκαιρία και για τον ίδιο να τοποθετηθεί» ανέφερε με νόημα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...