237
Ενας άνδρας κρατά πλακάτ υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία, την Κυριακή | REUTERS/Maxim Shemetov

Πεκίνο: Στηρίζουμε το Κρεμλίνο στην προσπάθεια σταθεροποίησης της Ρωσίας

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2023, 18:33
Ενας άνδρας κρατά πλακάτ υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία, την Κυριακή
|REUTERS/Maxim Shemetov

Πεκίνο: Στηρίζουμε το Κρεμλίνο στην προσπάθεια σταθεροποίησης της Ρωσίας

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2023, 18:33

Η Κίνα υποστηρίζει τη Ρωσία για τη διατήρηση της σταθερότητάς της σε εθνικό επίπεδο, όπως ανέφερε την Κυριακή, σε μία λιτή ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Αντρέι Ρουντένκο, ταξίδεψε στο Πεκίνο, όπου συνάντησε τον κινέζο υπουργό Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ, προκειμένου να συζητήσουν «διεθνή» θέματα, όπως ανακοινώθηκε.

Την ίδια στιγμή, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Αμυνας το οποίο εμπιστεύεται για «την ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, όπως την αποκαλεί ο ίδιος κατ’ευφημισμόν.

Τα σχόλια του ρώσου προέδρου στον ανταποκριτή του Κρεμλίνου, Πάβελ Ζαρούμπιν, μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, ο Πούτιν θα λάβει μέρος σε συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, όπως μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

Η αναφορά έγινε από το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 χωρίς να διευκρινιστεί αν η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Παρασκευή ή αν γίνει πιο σύντομα.

Τέλος, ο αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η αναστάτωση στη Ρωσία προκλήθηκε από μία απροσδόκητη αμφισβήτηση της εξουσίας του Πούτιν από την Ομάδα Βάγκνερ, ενώ η προσπάθεια σταθεροποίηση της κατάστασης, θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες ή ακόμα και μήνες.

Στο μεταξύ, στο ουκρανικό μέτωπο, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις του απώθησαν προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να αντεπιτεθούν στις περιοχές του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ίδιο υπουργείο, ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν 10 επιθέσεις στην περιοχή του Μπαχμούτ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...