939
H απογείωση της χυδαιότητας είναι όταν οι επιθέσεις απευθύνονται σε συγγενικά πρόσωπα του Πρωθυπουργού, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος | YouTube/Action 24

Παύλος Μαρινάκης: Ανατριχιαστική η ανάρτηση Ακρίτα – αυτονόητο ότι θα προχωρήσει η νομική διαδικασία

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2024, 11:30
H απογείωση της χυδαιότητας είναι όταν οι επιθέσεις απευθύνονται σε συγγενικά πρόσωπα του Πρωθυπουργού, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
|YouTube/Action 24

Παύλος Μαρινάκης: Ανατριχιαστική η ανάρτηση Ακρίτα – αυτονόητο ότι θα προχωρήσει η νομική διαδικασία

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2024, 11:30

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον βούρκο, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στον νέο γύρο επιθέσεων κατά μελών της οικογένειας του Πρωθυπουργού –και δη της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη– με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελενα Ακρίτα (συνεπικουρούμενη από τον Παύλο Πολάκη).

Εκτός όμως από την κυρία Ελενα Ακρίτα και τον «συνήθη ύποπτο» για τέτοιου είδους επιθέσεις και φρασεολογία, Παύλο Πολάκη, αίσθηση προκάλεσε και η ανάρτηση που έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, προς υποστήριξη αυτής της βουλευτού Επικρατείας του κόμματός του. Κάνοντας ένα ακόμη βήμα παραπέρα και με αφορμή την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (εδώ), ο κ. Κασσελάκης έφθασε στο σημείο να συνδέσει το όλο θέμα με την τραγωδία των Τεμπών, αναφερόμενος με εξαιρετικά ειρωνικό τόνο στο πρόσωπο του «οικογενειάρχη Πρωθυπουργού».

«Υπάρχει η πολιτική αντιπαράθεση… υπάρχει η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με σφοδρές κατηγορίες και υπάρχει και η απογείωση της χυδαιότητες, όταν αυτές οι επιθέσεις απευθύνονται σε συγγενικά πρόσωπα κάποιου, εν προκειμένω της συζύγου του Πρωθυπουργού, που δεν είναι η πρώτη φορά. Η ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα είναι ανατριχιαστική. Δεν είναι απλά ψέματα. Είναι πράγματα που δεν έχουν απασχολήσει καμία διαδικασία», παρατήρησε σε δηλώσεις του στο Action24 ο Παύλος Μαρινάκης.

Οπως επεσήμανε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι ένα ανώνυμο τρολ του Διαδικτύου» και «δεν υπάρχει περίπτωση οτιδήποτε απειλεί το πολίτευμα να πέσει κάτω».

«Δεν μπορεί κάποιοι κρυπτόμενοι να σπιλώνουν ανθρώπους. Γνωρίζουν ότι αυτή η αρένα είναι επικίνδυνη. Η κυρία Ακρίτα έκανε χυδαία συρραφή αναρτήσεων από συγκεκριμένα κέντρα που είναι στο Διαδίκτυο και επιτίθενται στη ΝΔ», σημείωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, τονίζοντας παράλληλα πως «είναι αυτονόητο ότι θα προχωρήσει όλη η νομική διαδικασία».

Aκολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Action 24 για την επίθεση της κυρίας Ελενας Ακρίτα στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη:

Υπάρχει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση –που και αυτή είναι θεμιτή– με πολιτικές κατηγορίες, με αιτήματα για εκλογές, και ας είναι νωπή η εντολή, αλλά είναι θεμιτό να το κάνει αυτό η Αντιπολίτευση. Δεν το αποδεχόμαστε. Και υπάρχει και η χυδαιότητα. Και υπάρχει και αυτό που λέμε η απογείωση της χυδαιότητας. Η χυδαιότητα τι είναι; Προσωπικές επιθέσεις κατά ενός πολιτικού, κατά ενός ανθρώπου, ο οποίος μπορεί να έχει μια ιδιότητα και θέλουν να του κάνουν προσωπική επίθεση. Η απογείωση της χυδαιότητας είναι όταν αυτές οι επιθέσεις απευθύνονται σε συγγενικά πρόσωπα κάποιου, εν προκειμένω της συζύγου του Πρωθυπουργού, που δεν είναι η πρώτη φορά. Και τις προηγούμενες φορές όλες αυτές οι συκοφαντίες κατέρρευσαν.

Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να το επιτρέπουμε να συμβαίνει με τον λόγο μας και με τη στάση μας. Και πάρα πολύ καλά θα κάνει η σύζυγος του Πρωθυπουργού και θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. Η ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα είναι ανατριχιαστική, πέραν του συκοφαντικού, πέραν του ότι αναφέρει μια σειρά από πράγματα που είναι όλα ψέματα. Ακόμα και τα 40 σπίτια που λέει είναι αυταπόδεικτο ότι είναι ψέμα, αν δει κανείς το πόθεν έσχες και το διαβάσει.

Είναι αυταπόδεικτα αυτά που λέει, τα οποία δεν είναι απλά ψέματα, είναι πράγματα που δεν έχουν απασχολήσει καν οποιαδήποτε διαδικασία. Είναι από το μυαλό της. Εχει συρράψει διάφορες συκοφαντίες, που κατά καιρούς μπορεί να έχουν ακουστεί, έχει βάλει και δικές της, έχει φτιάξει ένα σενάριο και έχει κάνει μια ανάρτηση.

Και προσέξτε, δεν είναι ένα ανώνυμο τρολ του διαδικτύου –που εδώ θέλω την προσοχή σας– εμείς και με αυτά θα ασχοληθούμε εφόσον ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής κριτικής ή της σάτιρας και πάλι σε επίπεδο συκοφαντίας και βαριών κατηγοριών. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε οτιδήποτε απειλεί το Πολίτευμα, οτιδήποτε στρέφεται κατά ανθρώπων με βαριές συκοφαντίες, που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, να πέσει κάτω. Δεν μπορεί κάποιοι είτε κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία τους, είτε κρυπτόμενοι πίσω από την ασυλία τους –γιατί η κυρία Ακρίτα είναι βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο– να σπιλώνουν ανθρώπους, να τους επιτίθενται προσωπικά γιατί γνωρίζουν ότι αυτή η αρένα είναι πάρα πολύ επικίνδυνη, είναι πάρα πολύ τοξική.

«Πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα όριο σε αυτόν τον βούρκο. Δεν είναι θέμα κομματικό δικό μας, είναι θέμα επιβίωσης όλο αυτού το οποίο γίνεται για το καλό των πολιτών, πού θα οδηγήσει όλο αυτό. Και να σας πω και κάτι; Αν δεν είχαμε το παράδειγμα του 2010 – 2012, 2012 – 2015, 2015 – 2019, που είδαμε ότι ο βούρκος μάς οδήγησε στο χείλος της καταστροφής, γιατί μέχρι το 2015, εκεί οδήγησε. Δεν έσωσε κανέναν, δεν έκανε βοήθησε κανέναν, δεν έκανε κανέναν πλουσιότερο», κατέληξε στο σχόλιό του για την ανάρτηση Ακρίτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς δε αν ο Πρωθυπουργός –όπως ο ίδιος προανήγγειλε– θα πάει μάρτυρας στη δίκη, ο κ. Μαρινάκης είπε πως η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη ήταν σαφής και «ό,τι είπε ο Πρωθυπουργός, ισχύει στο ακέραιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αγωγή της κυρίας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη κατά της Ελένας Ακρίτα θα κατατεθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

Αποστάσεις Φάμελλου

Αποστάσεις από τις «πύρινες» αναρτήσεις Ακρίτα έδειξε να παίρνει πάντως ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, που κλήθηκε να σχολιάσει και την παρεπόμενη ανάρτηση Κασσελάκη.

«Δεν θέλω να πάρω θέση για την ανάρτηση της κ. Ακρίτα, γιατί πιστεύω ότι η ουσιαστική συζήτηση είναι τα Τέμπη και γιατί πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει την ατζέντα», δήλωσε συγκεκριμένα σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Action24 o κ. Φάμελλος, για να περάσει στη συνέχεια στον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να τοποθετηθεί για το θέμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Κασσελάκης τοποθετήθηκε και είπε ότι καλά κάνει ο Πρωθυπουργός και θέλει να υπερασπιστεί την οικογένειά του στο δικαστήριο, το ίδιο όμως πρέπει να επιτρέψουμε να κάνουν και οι οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών στα Τέμπη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...