227
«Η ανοσία κατεβαίνει και δυστυχώς αυτοί που ήταν προστατευμένοι πριν από έναν χρόνο, δεν είναι πια», τόνισε ο κ. Παυλάκης, θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία του εμβολιασμού με την τρίτη δόση | ΙΝΤΙΜΕnews

Παυλάκης: «Δυστυχώς χάσαμε» στη μάχη με τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2022, 10:08
«Η ανοσία κατεβαίνει και δυστυχώς αυτοί που ήταν προστατευμένοι πριν από έναν χρόνο, δεν είναι πια», τόνισε ο κ. Παυλάκης, θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία του εμβολιασμού με την τρίτη δόση
|ΙΝΤΙΜΕnews

Παυλάκης: «Δυστυχώς χάσαμε» στη μάχη με τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2022, 10:08

«Η φάση του πολέμου εναντίον του κορονοϊού τελείωσε και χάσαμε», παρατήρησε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ερμηνεύοντας τη χαλάρωση των μέτρων που αποφασίζει η μία χώρα μετά την άλλη, ως «παράδοση άνευ όρων». Ομοίως και για συναδέλφους του ιατρούς, που θέλουν να βλέπουν αποκλιμάκωση της πανδημίας, σχολίασε με νόημα ότι «αυτομολούν και θέλουν συνθηκολόγηση με τον ιό».

Ο ιός επεκτείνεται παγκόσμια γιατί του το επιτρέπουμε, σημείωσε ο κ. Παυλάκης, ενώ το παγκόσμιο κύμα μολύνσεων και θανάτων αυξάνεται συνεχώς.

«Βασιζόμαστε στον στρατηγό-καλοκαίρι που ρίχνει την πανδημία», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του πριν εξηγήσει γιατί η χώρα είναι πιο ευάλωτη απέναντι στον ιό.

Η Ελλάδα, τόνισε, θα γίνεται όλο και πιο ευάλωτη, καθώς υπάρχουν 300.000 ανεμβολίαστοι, αλλά και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση.

«Η ανοσία κατεβαίνει και δυστυχώς αυτοί που ήταν προστατευμένοι πριν από έναν χρόνο, δεν είναι πια. Αυτό θα κάνει την Ελλάδα ολοένα και πιο ευάλωτη», επανέλαβε.

Και για όσους επιμένουν ακόμη και σήμερα να αποκαλούν τον κορονοϊό «γριπούλα», ο Γιώργος Παυλάκης επεσήμανε ότι ο SARSCOV-2 δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους ιούς, καθώς κάνει κάτι φοβερό. «Κάνει ένα επιδημικό κύμα τόσο κοντά, που το ένα πάει πάνω στο άλλο. Είχαμε τη Δέλτα και ήρθε από πάνω η Ομικρον. Αν συνεχίσει να τα κάνει, θα έχουμε στα χέρια μας μια φοβερά κακή γρίπη για πάντα» προειδοποίησε ο ερευνητής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...