183
H πίεση στα νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων της Κίνας είναι ήδη τεράστια, ο κίνδυνος ωστόσο είναι μεγαλύτερος από τις μεταλλάξεις που παρατηρούνται σε άλλες χώρες | China Daily via REUTERS

Παυλάκης: Ανησυχούμε για την Κίνα, αλλά οι μεταλλάξεις είναι στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2023, 09:24
H πίεση στα νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων της Κίνας είναι ήδη τεράστια, ο κίνδυνος ωστόσο είναι μεγαλύτερος από τις μεταλλάξεις που παρατηρούνται σε άλλες χώρες
| China Daily via REUTERS

Παυλάκης: Ανησυχούμε για την Κίνα, αλλά οι μεταλλάξεις είναι στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2023, 09:24

Τον κίνδυνο να υπάρξει νέο κύμα πανδημίας, από νέα στελέχη κορονοϊού, υπογράμμισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ την Τρίτη, ο ιατρός- ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, διευκρινίζοντας ότι στην παρούσα φάση αυτό που φοβόμαστε, δεν έρχεται από την Κίνα, αλλά από άλλες χώρες στις οποίες παρατηρούνται μεταλλάξεις.

Μπορεί, είπε, όλοι να ανησυχούμε για την Κίνα, καθώς άνοιξε την οικονομία της εντός του χειμώνα, χωρίς να έχει ο πληθυσμός την ανοσία που έχουν αποκτήσει άλλοι λαοί, ωστόσο αυτός ο κίνδυνος ακόμα καθυστερεί.

«Στην Κίνα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ενάμισι εκατομμύριο μολύνσεις και ένα εκατομμύριο θάνατοι από κορονοϊό», σημείωσε ο κ. Παυλάκης, και μπορεί ακόμη να μη βρίσκεται σε αυτό το στάδιο αλλά τα προληπτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν εγκαίρως σε όλο τον κόσμο.

Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσθεσε, οι κυβερνήσεις οφείλουν να δείξουν υπευθυνότητα και να επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς πριν υπάρξει εξάπλωση του ιού.

Ηδη, τόνισε, έχει βρεθεί νέο στέλεχος στην Αμερική που είναι 20% πιο μεταδοτικό από τα υπάρχοντα.

«Ως έναν βαθμό ξεπερνάει και το εμβόλιο, ωστόσο αυτό δεν είναι τόσο ανησυχητικό, καθώς ο κόσμος έχει πλέον ανοσία», επεσήμανε ο κ. Παυλάκης και επέμεινε ότι οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται παντού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...