368
|

Πάτρα: Κορυφαίοι θεσμοί μιλούν για την Περιφερειακή Ανάπτυξη

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2022, 16:51

Πάτρα: Κορυφαίοι θεσμοί μιλούν για την Περιφερειακή Ανάπτυξη

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2022, 16:51

Στο μικροσκόπιο των θεσμών της Ευρώπης, της Κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκών και του επιχειρηματικού κόσμου μπαίνουν τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις Περιφέρειες στα πλαίσια του 10ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC) το οποίο διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» το τριήμερο 9-11 Ιουνίου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στις τριήμερες και πολυεπίπεδες εργασίες του Regional Growth Conference οι οποίες λαμβάνουν χώρα εν μέσω σοβαρών διεθνών εξελίξεων, ως αποτέλεσμα των γεωπολιτικών και οικονομικών ανακατατάξεων, συμμετέχει η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα σκιαγραφώντας τις πολιτικές της ΕΕ της «επόμενης ημέρας».

Η συμμετοχή- στο RGC- Ευρωπαίων Αξιωματούχων, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς και ευρωβουλευτών από πολλές χώρες, χαρακτηρίζεται κρίσιμη όσο ποτέ άλλοτε καθώς αναμένεται να δώσουν το στίγμα της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου για το σύνολο των περιφερειών της ΕΕ. 

Η παρουσία των πρέσβεων στην Ελλάδα της Γερμανίας, Ερνστ Ράιχελ, και της Σουηδίας, Γιόχαν Μπόργκσταμ, στις εργασίες της 10ης διοργάνωσης του RGC, αποτυπώνει στην πράξη τον διεθνή χαρακτήρα του συνεδρίου απ’ το οποίο προκύπτουν ειδήσεις για το μέλλον των περιφερειών όχι μόνο της Ελλάδας αλλά για το σύνολο των χωρών της ΕΕ. Οι εργασίες του Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης μετατρέπουν την Πάτρα σε «πρωτεύουσα της Ελλάδας», καθώς παρόντες στις πολυθεματικές συνεδριάσεις θα είναι 21 υπουργοί και υφυπουργοί, η συντριπτική πλειοψηφία των Γενικών γραμματέων, υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, πάνω από 60 βουλευτές και Ευρωβουλευτές από 8 χώρες της Μεσογείου, οκτώ Περιφερειάρχες, πάνω από 70 Δήμαρχοι και στελέχη σημαντικών οργανισμών ΟΤΑ. Κατά την εφετινή 10η διοργάνωση του RGC η εκπροσώπηση των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διευρύνεται περισσότερο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πραγματοποιεί ειδική συνεδρία μαζί με το ΕΛΙΑΜΕΠ και κορυφαία στελέχη, όπως ο διευθυντής Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Κομισιόν,  Nicola De Michelis και η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Μπάρμπαρα Κάουφμαν.

Η ακαδημαϊκή γνώση, έρευνα και καινοτομία θα εμπλουτίσει τις τριήμερες εργασίες του RGC με την παρουσία των Πανεπιστημίων Πατρών και Πελοποννήσου καθώς και πάνω  από τριάντα καθηγητές κορυφαίων πανεπιστήμιων από όλο τον κόσμο. Σημαντικές ανακοινώσεις θα γίνουν από εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας και υψηλόβαθμα στελέχη από επενδυτικές Τράπεζες και κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις απ’ όλους τους νευραλγικούς και κρίσιμους κλάδους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...