724
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου. Ο Γιώργος Πατούλης (δεξιά) παρουσιάζει τα υπερσύγχρονα αυτοκίνητα για να αντιμετωπιστεί ο χιονιάς. Μετά ήρθε η προσγείωση στην πραγματικότητα | ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πατούλης: Από τα επικοινωνιακά σόου με εκχιονιστικά στους χιλιάδες εγκλωβισμένους

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 16:08
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου. Ο Γιώργος Πατούλης (δεξιά) παρουσιάζει τα υπερσύγχρονα αυτοκίνητα για να αντιμετωπιστεί ο χιονιάς. Μετά ήρθε η προσγείωση στην πραγματικότητα
| ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πατούλης: Από τα επικοινωνιακά σόου με εκχιονιστικά στους χιλιάδες εγκλωβισμένους

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 16:08

Αν προσέφερε κάτι το όντως πρωτοφανές χάος με την Αττική Οδό, αλλά και η στοχοποίηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα και από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη καθώς και η παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να δοθούν 2.000 ευρώ αποζημίωση σε όσους εγκλωβίστηκαν στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο τη νύχτα της 24ης Ιανουαρίου, είναι ότι με έναν αναπάντεχο τρόπο βγήκε για ένα κρίσιμο διάστημα από το κάδρο των ευθυνών για το τεράστιο φιάσκο της διαχείρισης της κακοκαιρίας στο Λεκανοπέδιο, ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Στην πολιτική επικοινωνία όλοι ξέρουν ότι στις κρίσεις καθοριστική σημασία έχουν οι πρώτες 72 ώρες. Με έναν μαγικό τρόπο ο κ. Πατούλης πέρασε χωρίς πρόβλημα τις πρώτες 24. Ο ίδιος είχε φροντίσει από το απόγευμα της Δευτέρας, σε ραδιοφωνική παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ, να περιγράψει το πρόβλημα με την Αττική Οδό ως κάτι που δεν ανήκει στον τομέα ευθύνης του, μουρμούρισε και δυο λέξεις για την Κατεχάκη και έπειτα αφιερώθηκε στην… αντιμετώπιση της κρίσης.

Που σημαίνει τι ακριβώς; Τίποτα, ή μάλλον χάος οπουδήποτε αλλού. Διότι αμέτρητοι οδηγοί εγκλωβίστηκαν και στη λεωφ. Κηφισίας, στη λεωφ. Μαραθώνος και στη λεωφ. Μεσογείων, τομέα ευθύνης του κ. Πατούλη. Αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητα τους, με πολικές θερμοκρασίες, ή να τα εγκαταλείψουν για να βρουν καταφύγιο.

Κι όμως ο περιφερειάρχης Αττικής βγήκε το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ1 και περιέγραψε την ανταπόκριση της περιφέρειας Αττικής λίγο πολύ ως επιτυχημένη —άλλωστε την Κυριακή είχε κάνει και ένα «σόου μπροστά στις κάμερες με πανάκριβα μισθωμένα οχήματα», όπως τον κατηγόρησε ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο κ. Πατούλης υποστήριξε ότι η Περιφέρεια φρόντισε να κρατήσει ανοιχτούς τους οδικούς άξονες ρίχνοντας αλάτι. Και όταν ρωτήθηκε για το προφανές, ότι πολλοί κεντρικοί δρόμοι τελικά έκλεισαν, μετέθεσε τις ευθύνες σε άλλους: στους οδηγούς που δεν είχαν αλυσίδες, στην Τροχαία, λέγοντας ότι η τελική απόφαση ανήκει σε αυτή καθώς εξετάζει την επικινδυνότητα της κατάστασης και στους μετεωρολόγους, λέγοντας πως «ήταν επείγουσα κατάσταση την οποία όλοι θα έπρεπε να είχαμε αντιμετωπίσει έγκαιρα καλύτερα και μέσα από τα μετεωρολογικά δελτία».

Όπως επεσήμανε το ertnews.gr, ο κ. Πατούλης είπε βέβαια ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες που «αναλογούν» στην Περιφέρεια, αλλά προσέθεσε πως θα έπρεπε και οι οδηγοί να είχαν αλυσίδες στα οχήματά τους.

H αλήθεια είναι ότι «στη βάρδια» του κ. Πατούλη η Αττική πνίγηκε στο χιόνι, αμέτρητοι πολίτες εγκλωβίστηκαν στις κεντρικές λεωφόρους, για τις οποίες ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι θα μείνουν ανοιχτές, ποζάροντας δίπλα σε υπερσύγχρονα οχήματα μια μέρα πριν. Τελικά είπε ότι για τη λεωφ. Μεσογείων έφταιγε ότι  «αυτοκίνητα δίχως αλυσίδες εγκλωβίστηκαν και στη συνέχεια προκάλεσαν δυσκολία στην προσέγγιση εκχιονιστικών οχημάτων»… Κατηγόρησε δε και τους δημάρχους που δεν έριξαν αλάτι στους δρόμους.

Ο κ. Σγουρός στην ανακοίνωση του επεσήμανε την για μία ακόμη φορά ανεπαρκή ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής, θέτοντας παράλληλα έναν πιο μαξιμαλιστικό πολιτικό στόχο: την παραίτηση του κ. Πατούλη, ο οποίος πλέον μετράει τρεις καταστροφές σε 11 μήνες: με τη «Μήδεια» τον Φεβρουάριο του 2021, με τις πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021 και τώρα με την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Ανέφερε ο κ. Σγουρός συγκεκριμένα:

«Τις τελευταίες ώρες ολόκληρη η Ελλάδα έγινε μάρτυρας της πρωτοφανούς ανικανότητας και ανεπάρκειας της Περιφέρειας Αττικής και του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την επέλαση ενός ισχυρού καιρικού φαινομένου ήδη γνωστού εδώ και πολλές μέρες.

»Οι προγνώσεις μπορεί να ήταν αρκετές για να στηθούν για άλλη μια φορά πολύ έγκαιρα σόου μπροστά στις κάμερες με πανάκριβα μισθωμένα οχήματα, αποδείχθηκαν ωστόσο πολύ λίγες για να προληφθεί το χάος και να μπορέσει να στηθεί ένας στοιχειώδης επιχειρησιακός σχεδιασμός.

»Η επιστήμη είναι εργαλείο και όπλο σε όσους έχουν σχέδιο και γνώση είναι όμως ανώφελα όταν κυριαρχεί το φαίνεσθαι και η απρονοησία. Ο βασιλιάς αποδείχθηκε γυμνός αυτή τη φορά μέσα στο χιόνι.

»Εκατοντάδες οδηγοί και γονείς με μικρά παιδιά παρέμειναν για ώρες ατελείωτες εγκλωβισμένοι στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής – Αττική Οδός, Μεσογείων, Κηφισίας, Μαραθώνος, Κατεχάκη, Φυλής, Τατοϊου, Πάρνηθος, Ποσειδώνος κ.α.- σε ένα απίστευτο χάος που όμοιο του δεν έχουμε ξαναζήσει.

»Κοινός παρονομαστής το γεγονός ότι οι περισσότεροι δρόμοι ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής – που ο κ. Πατούλης διαβεβαίωνε με στόμφο πως ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία.

»Φτάνει, λοιπόν, πια η κοροϊδία και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Φτάνει πια με τα σόου και τις πολυέξοδες εκδηλώσεις για να εντυπωσιάσουμε τους “ιθαγενείς”

»Ζητείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης, αλλά και παραιτήσεις εδώ και τώρα ως ελάχιστο δείγμα ευθιξίας από όσους συστηματικά υποβαθμίζουν και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Μήδεια – Πυρκαγιές – Ελπίδα!!! Παραιτηθείτε, κ. Πατούλη, τώρα!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...