414
Θα φροντίσω ώστε ο Αναγνωστόπουλος να μην ξαναδεί ποτέ την κόρη του, λέει ο πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν Κράουτς | SOOC

Πατέρας Καρολάιν για Αναγνωστόπουλο: Το απεχθές αυτό πλάσμα δεν θα ξαναδεί ποτέ την κόρη του

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 10:40
Θα φροντίσω ώστε ο Αναγνωστόπουλος να μην ξαναδεί ποτέ την κόρη του, λέει ο πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν Κράουτς
|SOOC

Πατέρας Καρολάιν για Αναγνωστόπουλο: Το απεχθές αυτό πλάσμα δεν θα ξαναδεί ποτέ την κόρη του

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 10:40

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άκουσε την πρόεδρο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ότι η ποινή για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021, είναι η ανώτατη προβλεπόμενη, τόσο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας (ισόβια), όσο και για τη θανάτωση της σκυλίτσας του θύματος, Ρόξι (10 χρόνια). Στην ποινή του δολοφόνου των Γλυκών Νερών προστέθηκαν δύο ακόμη, ενός έτους και τριών ετών αντίστοιχα, για τις ψευδείς καταθέσεις και καταγγελίες μετά την πράξη.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, όπως ήταν και η απόφαση περί μη αναγνώρισης ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Αν η ποινή παραμείνει και στο Εφετείο (όπου προφανώς θα προσφύγει ο καταδικασθείς), ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα παραμείνει στη φυλακή περίπου 19 χρόνια (16 χρόνια τα ισόβια, συν τα 3/5 από τις ποινές καθείρξεως των 11,5 ετών).

Από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη –και γνωρίζοντας ότι δεν θα μείνει στη φυλακή περισσότερο από 20 χρόνια– ο 34χρονος πιλότος είχε πει ότι πρόθεσή του είναι ξανασμίξει με την κόρη του όταν αποφυλακιστεί. Το ίδιο επανέλαβε και στο δικαστήριο, λέγοντας ότι το μόνο που θέλει είναι να δει τη Λυδία, όταν πια θα έχει βγει από τη φυλακή.

«Θα φροντίσουμε να μη συμβεί αυτό», «απάντησε» μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τρίτη ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν (δείτε πάνω τη δήλωσή του), ενώ και ο παππούς της μικρής Λυδίας –ο πατέρας της Καρολάιν– ξεκαθάρισε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε ο Αναγνωστόπουλος να μην ξαναδεί ποτέ την κόρη του.

«Οσα χρόνια και αν περάσει στη φυλακή, η Καρολάιν δεν θα έρθει πίσω. Είμαι ικανοποιημένος τουλάχιστον που το δικαστήριο δεν πίστεψε τις ανοησίες που είπε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του», είπε ο 79χρονος Ντέιβιντ Κράουτς στην Daily Mail.

«Νιώθω επίσης ικανοποίηση γιατί ξέρω ότι θα εκτίσει την ποινή του στον Κορυδαλλό, τη σκληρότερη φυλακή της Ελλάδας», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι τα σίδερα της φυλακής θα διαλύσουν τον δολοφόνο της κόρης του:

«Οταν εκτίσει την ποινή, αν και πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα καταφέρει να επιβιώσει εκεί μέσα, θα είναι ένας αλλαγμένος, κατεστραμμένος άνδρας, πολύ μεγαλύτερος από την πραγματική ηλικία του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τώρα που η μοίρα του έχει τακτοποιηθεί, με τη Σούζαν μπορούμε να προχωρήσουμε. Σκοπεύω να αλλάξω το επώνυμο της Λυδίας, ώστε να μη συνδεθεί στο μέλλον με αυτό το απεχθές πλάσμα. Θα κάνω τα πάντα ώστε η κόρη του να μην τον δει, ποτέ ξανά, στη ζωή της», είναι η υπόσχεση που δίνει ο Ντέιβιντ Κράουτς στο ξέσπασμά του για τον δολοφόνο του παιδιού του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...