371
Διασκέδαση χωρίς μάσκες και αποστάσεις στο κέντρο του Λονδίνου, την πρώτη μέρα που άνοιξαν μπαρ και παμπ | REUTERS /Henry Nicholls

«Πατείς με πατώ σε» στις βρετανικές παμπ ύστερα από 97 ημέρες lockdown

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 18:05
Διασκέδαση χωρίς μάσκες και αποστάσεις στο κέντρο του Λονδίνου, την πρώτη μέρα που άνοιξαν μπαρ και παμπ
| REUTERS /Henry Nicholls

«Πατείς με πατώ σε» στις βρετανικές παμπ ύστερα από 97 ημέρες lockdown

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 18:05

Το αδιαχώρητο επικράτησε τη Δευτέρα σε κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου και άλλων πόλεων της Βρετανίας, καθώς άνοιξαν η εστίαση, τα μπαρ και οι παμπ, εμπορικά καταστήματα, γυμναστήρια, κομμωτήρια, μουσεία και βιβλιοθήκες, στο πλαίσιο σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Επειτα από 97 μέρες σκληρού lockdown, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι και κλειστοί για τα αυτοκίνητα, καθώς δόθηκε περισσότερος χώρος για ποτό και φαγητό στους πολίτες, γράφει το BBC.

Συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τις παμπ χωρίς μάσκες στο Σόχο, στο κέντρο του Λονδίνου, REUTERS /Henry Nicholls

Οι καταναλωτές ήταν απτόητοι ακόμη και σε περιοχές όπου επικρατούσαν καταρρακτώδεις βροχές ή ακόμη και χιονόπτωση, όπως στο Σάρεϊ και στο Νορθάμπερλαντ.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, από το κέντρο του Λονδίνου και άλλες γειτονιές της βρετανικής πρωτεύουσας, δεν φανερώνουν σε τίποτα ότι βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω μιας πανδημίας.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν ο ένας πάνω στον άλλο και χωρίς μάσκα, για να πιουν, να τραγουδήσουν και να γιορτάσουν την απελευθέρωσή τους, παρά το γεγονός ότι ακόμα αρκετοί από αυτούς δεν έχουν εμβολιαστεί.

Με μπίρες διασκέδασαν έξω από τις παμπ οι Βρετανοί / REUTERS /Henry Nicholls

Τα τηλέφωνα στις παμπ είχαν πάρει φωτιά από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, λόγω κρατήσεων. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι μόνον μέσα στην εβδομάδα, θα καταναλωθούν πάνω από 7 εκατομμύρια λίτρα μπίρας σε όλη την Αγγλία.

Σύμφωνα με τον Δήμο του Γουέστμινστερ (κεντρικό Λονδίνο), οι αρχές συνεργάστηκαν με τα εστιατόρια και τις παμπ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλες οι επιχειρήσεις θα λειτουργούσαν με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Κάτι που, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, δεν συνέβη, καθώς όσο προχωρούσε η νύχτα και το πλήθος μεγάλωνε, οι κανόνες πήγαν περίπατο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αμέτρητα φαινόμενα συνωστισμού.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι Βρετανοί βγήκαν σε πάρκα και δρόμους για να γιορτάσουν την ελευθερία τους, χωρίς όμως τα απαραίτητα μέτρα προστασίας / REUTERS/Hannah Mckay

Βάσει προγραμματισμού της βρετανικής κυβέρνησης η λειτουργία των εσωτερικών χώρων στην εστίαση δεν προβλέπεται πριν από τις 17 Μαΐου.

Θέατρα, κινηματογράφοι, κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και άλλοι χώροι μαζικών εκδηλώσεων παραμένουν κλειστοί.

Αυστηροί είναι ακόμα και οι περιορισμοί στις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...