865
Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την επικύρωση των υποψηφιοτήτων από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ (φωτ. αρχείου) | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΣΟΚ: Πόσες υπογραφές μάζεψαν οι υποψήφιοι για την ηγεσία

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2024, 21:12
Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την επικύρωση των υποψηφιοτήτων από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ (φωτ. αρχείου)
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΣΟΚ: Πόσες υπογραφές μάζεψαν οι υποψήφιοι για την ηγεσία

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2024, 21:12

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η διαδικασία για την κατάθεση των απαιτούμενων υπογραφών από τους υποψήφιους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, τα μέλη της οποίας στη συνέχεια θα ελέγξουν τις λίστες και θα προχωρήσουν στην ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, οι επτά υποψήφιοι έπρεπε να έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 5.000 υπογραφές μελών του κόμματος ή τις υπογραφές του 15% των μελών της 300μελούς Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 24.810 χιλιάδες υπογραφές από μέλη του κόμματος και 170 μελών της ΚΠΕ, όπως που επέλεξε να κάνει γνωστό με μία ανάρτηση από την Αιανή Κοζάνης, όπου πριν από έναν χρόνο ξανάνοιξε η Τοπική Οργάνωση του Κινήματος.

«Στις 6 και 13 Οκτώβρη θα είναι ο πρώτος σταθμός στην πορεία νίκης που έχουμε χαράξει με ορίζοντα τις επόμενες εθνικές εκλογές. Μαζί θα τα καταφέρουμε!» δήλωσε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Ο Χάρης Δούκας, πάλι, επέλεξε να καταθέσει υπογραφές από 100 μέλη της ΚΠΕ, τις οποίες δεν συνόδευαν υπογραφές μελών του κόμματος. Συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων έλεγαν, ωστόσο, ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί και ο αριθμός των υπογραφών που έχουν συλλέξει από μέλη του κόμματος.

Παράλληλα, ο κ. Δούκας δημοσιοποίησε πολιτικές προτάσεις που προτείνεται «να αποτελέσουν τη βάση για το νέο Κυβερνητικό Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ».


Από το στρατόπεδο του Παύλου Γερουλάνου πληροφορίες ανέφεραν πως κατατέθηκαν «περισσότερες από 8.000 υπογραφές» από εκπροσώπούς του.

Το ίδιο βράδυ, άλλωστε, ο πρώην υπουργός και βουλευτής παρουσίαζε το σχέδιο «Αναγέννηση για την Πατρίδα» σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, «ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα δώσει σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει».

Η Αννα Διαμαντοπούλου φέρεται να κατέθεσε 7.000 υπογραφές, ενώ πρότεινε, με ανάρτησή της μια «εναλλακτική προγραμματική και κυβερνητική λύση από ένα μεγάλο και κυβερνών με αντίληψη 21ου αιώνα ΠΑΣΟΚ».

Επανέλαβε, δε, την εκτίμησή της ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος αντίπαλος παίκτης στο πολιτικό σύστημα»

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ σημαντική στιγμή για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστέρα και δεν μπορούμε να την αφήσουμε να γίνει υπόθεση κάποιων μηχανισμών και κύκλων συμφερόντων» διεμήνυσε από την πλευρά της η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία φέρεται να συγκέντρωσε περί τις 8.500 υπογραφές.

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε 14.000 υπογραφές, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου έξω από τα γραφεία του κόμματος.

Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που υποστήριξε την υποψηφιότητά του, ο βουλευτής τόνισε πως «η συμμετοχή των πολιτών είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ» και «η απάντηση σε κάθε προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης».

Ο Γιάννης Κανελλάκης, τέλος, έστειλε επιστολή στην αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με την την οποία υποστηρίζει ότι διαθέτει κι εκείνος 5.000 υπογραφές μελών, τις οποίες δεν κοινοποιεί, ωστόσο, προκειμένου να προφυλάξει τα προσωπικά τους δεδομένα.

Οπως το έθεσε ο ίδιος: «Δεσμεύτηκα και υπήρχε πλήρης ομοφωνία από εκατοντάδες συντρόφους και συντρόφισσες ότι δεν θα κάνω χρήση των 5.000 χιλιάδων υπογραφών που έχω συλλέξει για να πάρω την έγκριση για την υποψηφιότητά μου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για λόγους δεοντολογίας και με σεβασμό στις αρχές και αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος! Κι  αυτό γίνεται για την διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των συντρόφων αλλά και την διαφύλαξη της παραβίασης του απορρήτου των εκλογών όπως νομικοί και μέλη του ΠΑΣΟΚ αποφάνθηκαν».

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την επικύρωση των υποψηφιοτήτων από την Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), η οποία θα δώσει και επίσημα το χρίσμα τις επόμενες ημέρες. Αναμένεται επίσης να τοποθετηθεί επί του ζητήματος της υποψηφιότητας Δούκα, για την οποία τέθηκε (ξανά) θέμα πιθανού ασυμβίβαστου του δημάρχου Αθηναίων.

Θα ακολουθήσει στις 15 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής όπου θα παρουσιαστούν επίσημα οι υποψηφιότητες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...