715
Ο πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δίνει συνέντευξη στο Mega | YouTube / MEGA

ΠΑΣΟΚ: Νέες αιχμές Ανδρουλάκη για Δούκα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2024, 21:23
Ο πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δίνει συνέντευξη στο Mega
|YouTube / MEGA

ΠΑΣΟΚ: Νέες αιχμές Ανδρουλάκη για Δούκα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2024, 21:23

Πυρά προς τον Χάρη Δούκα, τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης την Τρίτη, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων πως θα είναι ένας εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος. Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής, όπου αποφασίστηκε και ο οδικός χάρτης για τις εσωκομματικές κάλπες το φθινόπωρο, ο κ. Ανδρουλάκης αρχικά αναφέρθηκε συνολικά σε όσους έθεσαν θέμα ηγεσίας με αφορμή τις επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει 13 μονάδες από τη δύναμή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την καθοδική του πορεία και το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε – όχι όσο θα θέλαμε, ήταν μεγαλύτερος ο στόχος, αλλά ανέβηκε. Η αντίδραση κάποιων στελεχών πήρε τον προβολέα από τη ΝΔ, που είναι ο μεγάλος ασθενής μετά τις εκλογές, και τον έφερε στο ΠΑΣΟΚ.

»Οφειλα ως πρόεδρος να αντιμετωπίσω άμεσα το θέμα, με καθαρές λύσεις. Δεν μπορεί να μας ανοίγεται μια νέα εποχή και αντί να έχουμε έναν στρατηγικά ισχυρό αντιπολιτευτικό ρόλο, εμείς να αρχίζουμε μια άγονη εσωστρέφεια, η οποία θα έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Γι’ αυτό στην K.E. εισηγήθηκα να κάνουμε εκλογές τον Οκτώβριο για να κλείσει αυτή η υπόθεση με ενότητα και προοπτική» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Mega.

«Το ΠΑΣΟΚ πριν κάποια χρόνια θεωρούσαν ότι θα πάει για “κλείσιμο”. Μας είχαν για υποστύλωμα των φιλοδοξιών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει πια αυτό το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν το πέτυχα μόνος μου. Προχθές είπα κάτι: παρέλαβα από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά κόμμα, το μεγάλωσα και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να το κάνει συνιστώσα στις προσωπικές του φιλοδοξίες» προσέθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την «ηθική» ορισμένων στελεχών, και πάλι χωρίς να μιλάει με ονόματα.

«Η αυτονομία στην πολιτική είναι πυξίδα στη ζωή μου. Δεν με πήρε κανένας από το χέρι να με κάνει ευρωβουλευτή, γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή, πρόεδρο. Ολα τα πέτυχα με αγώνα, ήθος και πάνω απ’ όλα με αυτονομία. Για μένα όταν δεν είσαι αυτόνομος από την ολιγαρχία ή από συμφέροντα, τότε δεν μπορείς να υπηρετήσεις γνήσια τον ελληνικό λαό.

»Τι είπα στην Κεντρική Επιτροπή και το λέω και από την εκπομπή σας: Κάνω πρόταση δυσπιστίας για τα χαλκευμένα ηχητικά του ΟΣΕ, ενώνω το σύνολο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση, πηγαίνω μετά από δύο ημέρες στον Αρειο Πάγο και καταθέτω αναφορά για να ψάξει η Δικαιοσύνη πώς αλλοιώθηκαν τα ηχητικά και πώς βρέθηκαν σε ένα συγκεκριμένο Μέσο, και ξαφνικά αυτό το Μέσο βάζει για τέσσερις μήνες “μαύρο” στο ΠΑΣΟΚ και από το βράδυ της Κυριακής των εκλογών στελέχη του ΠΑΣΟΚ μου επιτίθενται προσωπικά από το εν λόγω Μέσο. Δεν το θεωρώ ηθικό και δεν θεωρώ ότι υπηρετεί την αυτονομία της πολιτικής», είπε.

Απαντώντας εν συνεχεία σε ερώτηση για την κούρσα των εσωκομματικών εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «όλοι οι υποψήφιοι θα κριθούν από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ για τις αποφάσεις, τις προτάσεις και τις συμπεριφορές τους».

Συμπλήρωσε πως «αξία έχει να προτείνουν πώς θα γίνουμε πιο ισχυροί και πιο χρήσιμοι για τον λαό. Δεν έχω ακούσει κριτική για τις θέσεις μου και τις προτάσεις μου, για τη σοβαρότητα του ΠΑΣΟΚ. Εχω ζήσει και άλλες αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ήταν πολιτικές αντιπαραθέσεις, δεν ήταν “φύγε εσύ, έλα εσύ”».

Τέλος, σε μία αιχμή προς έναν συγκεκριμένο εσωκομματικό αντίπαλο, τον κ. Δούκα, ο οποίος επικαλείται «ευρωπαϊκό κεκτημένο» για να απαντήσει στο ερώτημα πώς συνδυάζονται η δημαρχία και η προεδρία ενός κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε:

«Εχω ακούσει τώρα τελευταία να συζητούν το φαινόμενο Αντόνιο Κόστα, που όπως ξέρετε είναι προσωπικός μου φίλος και ο οποίος είναι πλέον Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Χαίρομαι πάρα πολύ, που ένας Πορτογάλος με κοινές αγωνίες με τον ελληνικό λαό, έχει αυτήν τη σημαντική θέση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ο Αντόνιο Κόστα ήταν πολλά χρόνια δήμαρχος και έφυγε από τη δημαρχία της Λισαβόνας για να ηγηθεί του κόμματος τους τελευταίους μήνες. Αρα καλό θα είναι, όταν χρησιμοποιούμε παραδείγματα, να είμαστε αντικειμενικοί».

Υπενθυμίζεται πως μετά τις υποψηφιότητες του Χάρη Δούκα και του Παύλου Γερουλάνου, οι οποίες ανακοινώθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, τις υποψηφιότητές τους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν την επομένη ο Μιχάλης Κατρίνης και η Μιλένα Αποστολάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...