272
Ο πρίγκιπας Φίλιππος, δεύτερος από αριστερά, και ο εγγονός του, πρίγκιπας Χάρι, δεξιά, επιθεωρούν από το Παλάτι τα στρατεύματα το 2012 | REUTERS/Toby Melville/File Photo

Παρών και ο Χάρι -όχι όμως η Μέγκαν- στην κηδεία του Φιλίππου

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2021, 11:44
Ο πρίγκιπας Φίλιππος, δεύτερος από αριστερά, και ο εγγονός του, πρίγκιπας Χάρι, δεξιά, επιθεωρούν από το Παλάτι τα στρατεύματα το 2012
|REUTERS/Toby Melville/File Photo

Παρών και ο Χάρι -όχι όμως η Μέγκαν- στην κηδεία του Φιλίππου

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2021, 11:44

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, που επιβεβαίωσαν πως ο εγγονός του, πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος μετακόμισε στο Λος Άντζελες μετά την παραίτηση από τα καθήκοντά του, σχεδιάζει να παραστεί σε αυτήν.

Πάντως, σύζυγός του Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, που είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, έχει λάβει συμβουλή από τον γιατρό της να μην ταξιδέψει.

Η κηδεία του Φίλιππου, που απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών, θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ και θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι 30, με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να τονίζουν πως η τελετή θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας της COVID-19, κάτι που σημαίνει πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας, αναμένεται να φορούν μάσκα. Από την κηδεία θα απουσιάζει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Οπως σχολιάζουν οι New York Times, σε περίπτωση που ο Χάρι παραστεί στην κηδεία, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη συνάντηση που θα έχει με τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Οι σχέσεις με τον αδελφό του Γουίλιαμ δεν είναι πολύ καλές, όπως είναι γνωστό από καιρό.

Η σύζυγος του Χάρι, Μέγκαν, είχε αποκαλύψει από την πλευρά της, στη συνέντευξη στην Οπρα Γουίνφρει, ότι άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας την αντιμετώπιζαν με ψυχρότητα – αν όχι και με ελάχιστα συγκαλυμμένο ρατσισμό. Ενα μέλος, που η Μέγκαν δεν κατονόμασε, τη ρώτησε για το χρώμα του δέρματος του πρώτου γιου της Αρτσι, πριν αυτός γεννηθεί. Η ζωή στο Παλάτι, είχε πει εν ολίγοις η Μαρκλ, ήταν καταπιεστική για την ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...