196
Από την τελευταία συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 30 Ιουνίου | INTIMEnews

Παρουσία Μητσοτάκη η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 14:27
Από την τελευταία συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 30 Ιουνίου
|INTIMEnews

Παρουσία Μητσοτάκη η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 14:27

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το «παρών» στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021.

Μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες και η πορεία των εμβολιασμών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή εν μέσω πανδημίας.

Η προηγούμενη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου στις 30 Ιουνίου 2021.

Και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών, με τον Αρχιεπίσκοπο να απαντά: «Είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο, που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε, είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Ολα αυτά που ακούγονται είναι ανορθόδοξα. Δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας, στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη. Ετσι λοιπόν, είναι βασική μας αρχή και το κάναμε και θα το κάνουμε συνέχεια, να γίνει πεποίθηση όλων των ανθρώπων. Ετσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο προβάλει πάλι. Επομένως δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News