259
Πύργος ναυαγοσώστη στη Φούρκα Χαλκιδικής |

Παρολίγον και άλλη τραγωδία στη Χαλκιδική – Πώς σώθηκε 8χρονο αγόρι από πνιγμό

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 11:36
Πύργος ναυαγοσώστη στη Φούρκα Χαλκιδικής
|

Παρολίγον και άλλη τραγωδία στη Χαλκιδική – Πώς σώθηκε 8χρονο αγόρι από πνιγμό

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 11:36

Σωτήρια για ένα αγοράκι 8 ετών απέβη η άμεση επέμβαση ιδιώτη γιατρού και εθελοντή διασώστη στη Φούρκα Χαλκιδικής το βράδυ της Δευτέρας.

Το θρίλερ της διάσωσης του παιδιού άρχισε όταν έντρομος ο πατέρας του το είδε να επιπλέει μπρούμυτα στη θάλασσα.

Αμέσως το έβγαλε στην ακτή διαπιστώνοντας πως δεν έχει τις αισθήσεις του. Για καλή του τύχη στην παραλία βρισκόταν ιδιώτης γιατρός που έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στο αγοράκι, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Επιτόπου όμως, έφθασε μέσα σε λίγα λεπτά και ο εθελοντής εκπαιδευτής Θεμελής Ιερισσιώτης (μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης), εφοδιασμένος με οξυγόνο και αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Ο έμπειρος διασώστης μίλησε στο Thesstoday.gr για τις πρώτες κρίσιμες στιγμές του περιστατικού:

«Ημουν στη δουλειά μου στη Φούρκα όταν πολίτες, πανικόβλητοι, με ενημέρωσαν ότι ένα παιδί πνίγεται. Έσπευσα στην παραλία και βρήκα το παιδί στην άμμο, ενώ ο γιατρός τού παρείχε ήδη πρώτες βοήθειες. Είχε καταπιεί πολύ νερό. Σε λίγα λεπτά του χορήγησα ιατρικό οξυγόνο και λίγο μετά έφτασε το ασθενοφόρο, το οποίο το παρέλαβε έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και στη συνέχεια στο εφημερεύον νοσοκομείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα πρώτα κρίσιμα λεπτά είναι καθοριστικά».

Στη σημασία της άμεσης και ταχείας αντίδρασης για τη διάσωση του παιδιού στάθηκε από την πλευρά του ο  πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Kids Save Lives, Αναστάσης Στεφανάκης:

«Είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε επείγον περιστατικό να υπάρχουν κοντά επαγγελματίες υγείας και εκπαιδευμένοι πολίτες που γνωρίζουν πρώτες βοήθειες, καθώς και η διαθεσιμότητα ενός εξωτερικού απινιδωτή. Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε το ασθενοφόρο με σταυρωμένα χέρια», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...