430
Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό χαμογελαστή μετά το κολύμπι στον Σηκουάνα | REUTERS/Abdul Saboor

Παρίσι: Και η δήμαρχος βούτηξε στον Σηκουάνα για να δείξει ότι είναι καθαρός

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2024, 21:17
Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό χαμογελαστή μετά το κολύμπι στον Σηκουάνα
|REUTERS/Abdul Saboor

Παρίσι: Και η δήμαρχος βούτηξε στον Σηκουάνα για να δείξει ότι είναι καθαρός

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2024, 21:17

Μετά τη γαλλίδα υπουργό Αθλητισμού, Αμελί Ουντεά Καστερά, η οποία προ ημερών έκανε μια συμβολική βουτιά στον Σηκουάνα για να αποδείξει ότι τα νερά είναι καθαρά, το ίδιο έπραξε την Τετάρτη και η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.

Η Ινταλγκό κολύμπησε το πρωί στο εμβληματικό ποτάμι της γαλλικής πρωτεύουσας, μόλις εννέα ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ετσι, τήρησε και μια δέσμευση που είχε αναλάβει τον Απρίλιο.

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Ντυμένη με στολή και γυαλιά κολύμβησης, η δήμαρχος βούτηξε στο ποτάμι κοντά στο επιβλητικό Δημαρχείο της πόλης, με φόντο το γραφείο της και τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, Τονί Εστανκέ, και ο κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος για την περιοχή του Παρισιού, Mαρκ Γκιγιόμ, την ακολούθησαν, μαζί με κολυμβητές από τοπικούς κολυμβητικούς συλλόγους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σηκουάνας θα αποτελεί κεντρικό κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, μιας και η τελετή έναρξης θα γίνει εν πλω, με παρέλαση σκαφών. Επίσης, στον ποταμό θα γίνουν η ημιμαραθώνια κολύμβηση και το κολυμβητικό σκέλος του τριάθλου.

Η βουτιά της Ινταλγκό έγινε μετά από αρκετές αναβολές λόγω κακοκαιρίας αλλά και αμφιβολιών για την ποιότητα των υδάτων.

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η ίδια δήλωσε πως «οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν επιταχυντής για να καθαρίσει ο ποταμός». «Είναι μια ονειρεμένη μέρα… και ο ήλιος λάμπει» είπε επίσης η Ινταλγκό, αφού κολύμπησε περίπου για 100 μέτρα στο ποτάμι. «Είναι υπέροχο, το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Θυμάμαι στις αρχές του 2015, όταν ξεκινήσαμε την εκστρατεία μας για τους Αγώνες, η διεθνής ομοσπονδία τριάθλου είπε ”γιατί όχι ένα τρίαθλο στον Σηκουάνα; Θα μπορούν οι αθλητές να κολυμπήσουν στον Σηκουάνα;” Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι μπορούν» πρόσθεσε, σύμφωνα με τον Guardian.

Το κολύμπι στον Σηκουάνα έχει απαγορευτεί εδώ και έναν αιώνα, ενώ οι κατά καιρούς εξαγγελίες για τον καθαρισμό του ποταμού δεν είχαν υλοποιηθεί.

Ο φακός του Reuters, πάντως, μας δείχνει ότι τα νερά του ποταμού δεν είναι αυτό που λέμε… κρυστάλλινα (REUTERS/Kai Pfaffenbach)

Συνολικά, τα αγωνίσματα του τριάθλου (30 και 31 Ιουλίου, 5 Αυγούστου), του μαραθωνίου κολύμβησης (8 και 9 Αυγούστου) και του παρατριάθλου (1 και 2 Σεπτεμβρίου) θα διεξαχθούν στον Σηκουάνα.

Σε περίπτωση που τα νερά επανεξεταστούν και την τελευταία στιγμή κριθούν ακατάλληλα, τότε οι αγώνες θα διεξαχθούν σε άλλη περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...