286
Γάλλοι αστυνομικοί με ειδική εξάρτυση στην περιοχή του φονικού | REUTERS/Charles Platiau

Παρίσι: ένας νεκρός από επίθεση (τζιχαντιστή;) με μαχαίρι

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2020, 21:48
Γάλλοι αστυνομικοί με ειδική εξάρτυση στην περιοχή του φονικού
|REUTERS/Charles Platiau

Παρίσι: ένας νεκρός από επίθεση (τζιχαντιστή;) με μαχαίρι

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2020, 21:48

Ενας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός επίθεσης με μαχαίρι που έγινε σε παρισινή γειτονιά. Ο δράστης πυροβολήθηκε από αστυνομικούς και σκοτώθηκε, ενώ προς το παρόν τα στοιχεία του δεν έχουν εξακριβωθεί. Αγνωστοι παραμένουν και οι λόγοι της δολοφονικής πράξης του.

Το περιστατικό συνέβη στη γειτονιά Βιλζουίφ (το όνομά της σημαίνει «Πόλη των Εβραίων»), στο κατάμεστο από οικογένειες με μικρά παιδιά πάρκο Χοτ Μπριγιέρ. Εκεί επικράτησε, όπως είναι ευνόητο, πανικός.

Ο νεκρός πολίτης είναι ένας ηλικιωμένος Γάλλος που προσπάθησε να υπερασπιστεί τη σύζυγό του, αλλά ο δράστης τον μαχαίρωσε στον αυχένα και εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Επί τόπου έφθασαν κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με σκοπό να αξιολογήσουν τη φύση του εγκλήματος. Πάντως ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος σε αυτό το στάδιο της έρευνας αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».

Ωστόσο υπάρχουν μάρτυρες που δήλωσαν στον τοπικό Τύπο (Le Parisien) ότι ο δράστης την ώρα των μαχαιρωμάτων φώναζε στα αραβικά τη γνωστή πολεμική ιαχή των τζιχαντιστών «Αλλάχ ου ακμπάρ». Εξάλλου, σύμφωνα με δήλωση άλλου αστυνομικού, οι συνάδελφοί του πυροβόλησαν τον μαχαιροβγάλτη φοβούμενοι μήπως φοράει «ζώνη αυτοκτονίας», ζώνη γεμάτη με εκρηκτικά δηλαδή, και την πυροδοτήσει.

Από τους πυροτεχνουργούς χρησιμοποιήθηκε ρομπότ για να εξακριβωθεί αν υπήρχαν στο σώμα του εξουδετερωμένου δράστη εκρηκτικά. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Αλλες μαρτυρίες θέλουν τον δράστη διαταραγμένο ψυχικά, να περιφέρεται κατά καιρούς ξυπόλητος στο πάρκο του Βιλζουίφ.

Ολη η δραματική σκηνή της επίθεσης και της εξουδετέρωσης του αγνώστου δράστη έγινε περί τις 14:00 ώρα Γαλλίας. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε έπειτα από τηλεφώνημα που έλαβε από αυτόπτες μάρτυρες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έγραψε στο Twitter ότι «η νέα χρονιά άνοιξε με πένθος για το δράμα του Βιλζουίφ» δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στα θύματα της επίθεσης αλλά και «αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση της βίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...