186
Διαδηλωτές με καπνογόνα στα χέρια εισβάλουν στο κτίριο της Euronext φωνάζοντας συνθήματα κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που υπέγραψε ο Μακρόν το Μ. Σάββατο | Reuters

Παρίσι: Εισβολή διαδηλωτών σε γραφεία χρηματιστηριακής εταιρείας

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 19:48
Διαδηλωτές με καπνογόνα στα χέρια εισβάλουν στο κτίριο της Euronext φωνάζοντας συνθήματα κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που υπέγραψε ο Μακρόν το Μ. Σάββατο
|Reuters

Παρίσι: Εισβολή διαδηλωτών σε γραφεία χρηματιστηριακής εταιρείας

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 19:48

Συνεχίζεται η κοινωνική αναταραχή στη Γαλλία με αφορμή τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση Μακρόν παρά την επικύρωσή του από το Συνταγματικό Συμβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε την Πέμπτη στα γραφεία της χρηματιστηριακής εταιρείας Euronext στο Παρίσι. Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση σημειώνοντας ότι οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να επωμιστούν το οικονομικό βάρος για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού.

Κρατώντας τις σημαίες συνδικάτων, ομάδα μερικών εκατοντάδων διαδηλωτών κατέλαβε την είσοδο του Euronext και άναψε κόκκινες φωτοβολίδες φωνάζοντας το γνωστό σύνθημα: «Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμα κι αν ο Μακρόν δεν το θέλει, είμαστε εδώ». Οπως επίσης: «Μακρόν παραιτήσου!».

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχαν σημειωθεί παρόμοιες σκηνές στα γραφεία της Blackrock στο Παρίσι.

Το Μ. Σάββατο ο Μακρόν υπέγραψε τον νόμο για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε έπειτα από τρεις μήνες μαζικών και ενίοτε βίαιων διαδηλώσεων στην γαλλική πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...